ÇEKMEKÖY’DE TRABZON FIRTINASI ESECEK

Çekmeköy Trabzonlular Derneği’nin Kurucu Başkanı Erdal Albayrak ve yönetimi yerel basın mensupları ile bir araya geldi.

ÇEKMEKÖY’DE TRABZON FIRTINASI ESECEK

Çekmeköy Trabzonlular Derneği’nin Kurucu Başkanı Erdal Albayrak ve yönetimi yerel basın mensupları ile bir araya geldi.

07 Aralık 2017 Perşembe 14:23
ÇEKMEKÖY’DE TRABZON FIRTINASI ESECEK

Çekmeköy’de Trabzonlular Derneği’nin olmamasının bir eksiklik olduğu gerçeği ile yola çıktıklarını söyleyen Albayrak, “Burada Trabzonluların her alanda örgütlenmesini kolaylaştırmak, birbirlerine destek olmaları için birbirlerini tanımaları ve aynı çatı altında güç birliği oluşturmak amacı ile derneğimizi kurduk” dedi.

KURUCU BAŞKAN ALBAYRAK VE YÖNETİMİ

TRABZONLULARIN BEKLENTİLERİNİ HAYATA GEÇİRDİ

Birçok hemşeri derneğinin olduğu Çekmeköy’de Trabzonlular da derneklerine kavuştu. Yıllardır, ne zaman kurulacak diye beklenen Çekmeköy Trabzonlular Derneği, Taşdelen Turgut Özal Caddesi üzerinde ferah, kullanışlı ve modern bir binada hizmete girdi. Derneğin Kurucu Başkanı ise tanıdık bir isim. Albayrak Beton Genel Müdürü, başarılı ve sevilen işadamı Erdal Albayrak. Kurucu Başkan Erdal Albayrak ve yönetimi dernek merkezindeki ilk programlarında basın mensupları ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundular.

Derneğin kuruluş aşaması ve amaçları ile ilgili bilgi veren Erdal Albayrak şunları söyledi:

“İLÇE KAYMAKAMIMIZ ÖN AYAK OLDU”

“İlçede 3 ayrı grup birbirlerinden habersiz harekete geçerek dernekleşmek istedi. Bu gruplardaki arkadaşlarımız İlçe Kaymakamımız Sayın Cemal Hüsnü Kansız’a bu yönde meramlarını anlattı. Hemşerimiz olan Kaymakamımız ise, ‘Erdal Bey’in bu yönde bir düşüncesi var, onun etrafında toplanarak dernekleşebilirsiniz’ diyerek öneride bulunuyor. Sağ olsunlar arkadaşlarımız da bu görevi bize layık gördü. Dernek olmamızda başta İlçe Kaymakamımız Sayın Cemal Hüsnü Kansız ve İlçe Müftümüz Muhammet Suiçmez’in önemli destek ve katkıları oldu. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum.

“TRABZONLULAR DERNEĞİ’NİN OLMAMASI BİR EKSİKLİKTİ”

Burada bizim dernekleşmememiz büyük bir eksiklikti. Burada belli bir nüfusumuz ve işadamı potansiyelimiz var. Çekmeköy’deki 8 mahallenin muhtarı Trabzonlu. Bu gerçekleri görerek yola çıktık. 3-4 aylık istişare toplantıları sonucunda derneğimizi kurduk. Yönetimimizde, muhtar ve işadamı arkadaşlarımız var. Önümüzdeki Şubat ayında genel kurulumuz var. Yeni bir yönetim seçilecek. Biz kurucuyuz, altyapıyı tamamlayalım istedik. Ehliyetli, liyakat sahibi bir arkadaşımıza bu bayrağı teslim edeceğiz. Bu işler belli bir heyecanla yapılır. Bu işlere gereğinden fazla vakit bulmak lazım.

“SLOGANIMIZI BURADA DA HAYATA GEÇİRDİK”

Bizim bir sloganımız var: ‘Bize her yer Trabzon’. Bir Çekmeköy bize Trabzon değilmiş, o da oldu. Bu slogan aslında Trabzon insanının vatan severliğini vurgulayan bir söz. Trabzonlu, memleketini canından fazla sever. Bu sloganın özünde ; ‘Ben bu vatanın neresine gidersem gideyim, her yeri Trabzon kadar severim’ duygusu var. Buradaki Trabzonluların her alanda örgütlenmesini kolaylaştırmak, destek olmaları için insanlarımızın birbirlerini tanımalarını sağlamak için yola çıktık.

“TAŞDELEN’DEYİZ ÇÜNKÜ MERKEZDEYİZ”

“Derneği neden Taşdelen’de kurdunuz?” sorusuna ise Albayrak şöyle cevap verdi: “Taşdelen, yapılaşmanın daha düzgün olduğu bir yer. Ulaşımın rahat oluşu ve tam merkezde oluşu bizi bu fikre yöneltti. Zaten yoğun olan Çekmeköy trafiğini daha da artırmak istemedik. 3- 4 sene sonra Çekmeköy’ün merkezinin burası olacağını düşünüyorum, zaman bizi haklı çıkaracaktır. Keza Taşdelen Trabzonluların çok yoğun yaşadığı bir yer. Mesela Karaman gibi Çekmeköy’deki Trabzonluların en eski geçmişe sahip aileleri de bu bölgede”.

Program, Dernek Kurucu Başkanı Erdal Albayrak ve yönetiminin hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Çekmeköy Trabzonlular Derneği şu isimlerden oluşuyor:

Kurucu Başkan: Erdal Albayrak, Kurucu Yönetim Kurulu Üyeleri: Recep Yakup, Melek Yeşil, Ömer Lütfü Gürsoy, Abdullah Civelek, Adem Soylu, Halil Yakup, Serdar Karaman, Mustafa Kemal Topaloğlu.

Son Güncelleme: 07.12.2017 14:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3