Çekmeköy Nesrin Uçmaklıoğlu Lisesi’nden anlamlı etkinlik

Çekmeköy Nesrin Uçmaklıoğlu Lisesi 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezinde bir etkinlik düzenledi.

Çekmeköy Nesrin Uçmaklıoğlu Lisesi’nden anlamlı etkinlik

Çekmeköy Nesrin Uçmaklıoğlu Lisesi 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezinde bir etkinlik düzenledi.

26 Kasım 2017 Pazar 14:06
Çekmeköy Nesrin Uçmaklıoğlu Lisesi’nden anlamlı etkinlik

Etkinliğe; Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, İlçe Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş ile birlikte öğretmen ve öğrenciler katıldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarında konuşan öğretmenler sıcak mesajlar verdi. Öğretmen Günü’ne özel şu mesaj ve açıklamalara yer verildi: Öğretmenlik, bir bahar güneşi gibidir. Nasıl can verirse güneş havaya, suya, toprağa… Nasıl fer verirse bahar için kışın ayazında donmuş doğaya! Öğretmen de öyle can verir bir topluma. Onu alır muasır medeniyetler halitasında yeri nere ise oraya koymak ister. İnsanlık, öğretmen sayesinde tanışmıştır medeniyetle. Öğretmendir karanlıklardan aydınlığa çıkaran, odur bizi buralara getiren, odur bize eğitimin bir bayrak yarışı olduğunu telkin eden. Odur bize hayatın diğer adının da insanca yaşamak olduğunu belleten.

Öğretmen ölümsüzdür. Yurdun çeşitli yerlerinde, kar, kış, yağmur, soğuk demeden okuluna giden. İstiklâl Marşımızı yavrularına ezberleten. Çocuklarını hayata hazırlayan. Tıpkı kahramanlar gibi uğruna savaş verdiği bir ideali var. Kaybolmaması gereken yarınlar uğruna hava muhalefetini, çileli olanaksızlıkları tanımaz. Hiçbir engel duramaz inanmışlığı karşısında. Umudunu yitirmez. Adı Hasan Bey’ dir, Ayşe Öğretmendir adı. Ama mutlu olmasını gerektirecek kutsal bir sıfatı vardır: Öğretmen. Âb-ı hayat gibi bir şey. Dünyanın en anlamlı şeyi olsa gerek, fanilik içinde var olmak. Sadece maddeten yok oluyorsunuz. Arkadan gelen kafile sizin izinizden yürüyor geleceğe. Şu gök kubbede hoş bir seda bırakmak olsa olsa, budur zannımca.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutlarken, başta Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ile anıyorum, ruhları şad olsun diyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72