Çekmeköy Belediyesi'nin kalite anlayışı belgelendi

Çekmeköy Belediyesi'nin kaliteli hizmet anlayışı İSO 9001:2008 kalite..

Çekmeköy Belediyesi'nin kalite anlayışı belgelendi

Çekmeköy Belediyesi'nin kaliteli hizmet anlayışı İSO 9001:2008 kalite..

28 Mart 2014 Cuma 15:53
Çekmeköy Belediyesi'nin kalite anlayışı belgelendi

Çekmeköy Belediyesi’nin kaliteli hizmet anlayışı İSO 9001:2008 kalite belgesi ile resmileştirildi.

Çekmeköy Belediyesi’nin kaliteli hizmet anlayışı, iSO 9001:2008 standartlarına uygun bulundu. Türk Loydu İktisadi İşletmesi çalışanları tarafından gerçekleştirilen denetim,  belediye ana binası, ek hizmet binaları ve kültür merkezlerinde yapıldı.

2009 yılında kurulan ve kurulduğu dönemde birimleri bir araya toplayacak hizmet binası olmayan Çekmeköy Belediyesi, 5 yıllık süreç içinde kurumsallaşmasını tamamlayarak, vatandaş memnuniyetini temel aldığı hizmet anlayışı ile iSO 9001:2008 kalite belgesi aldı.

Dijital Kalem, Dijital Arşiv(ÇEBDA) gibi projeleri ile de kamu kurumlarında ilklere imza atan Çekmeköy Belediyesi, kısa sürede kurumsallaşmada gösterdiği performans ile de birçok kuruma örnek oldu.

""

İSO 9001:2008 Belgesi Nedir?

ISO 'International Organization for Standardization'un kısa yazılışıdır, yani uluslararası standardizasyon örgütünün oluşturduğu bir kalite yönetim sistemi standardıdır. ISO 9001 Belgesi ise ilgili kuruluşun ürün veya hizmetlerinin uluslararası kabul görmüş bir yönetim sistemine uygun olarak sevk ve idare edilen bir yönetim anlayışının sonucunda ortaya konduğu ve dolayısı ile kuruluşun ürün ve hizmet kalitesinin sürekliliğinin sağlanabileceğinin bir güvencesini belirler. Etkin bir kalite yönetim sistemini tanımlayan bir standarttır. Kuruluş bu standardın şartlarını sağladığında ISO 9001 belgesini alabilir. Belge kuruluşun ürün ve hizmetlerinin uluslararası kabul görmüş bir standarda uygun olarak üretildiğini gösterir.

Çekmeköy Belediyesi İSO 9001:2008 Belgesi’ni nasıl aldı?

İki yıl gibi kısa sürede hizmet binasını tamamlayarak, birimlerini ana binada toplayan Çekmeköy Belediyesi, bünyesinde kalite yönetim sistemi kurdu. Her birimden görevlendirilen personelle kalite ekibi kuruldu. Görevli personel, iş tetkikçi eğitimi aldı. Görevli ekip, birimleri iç denetimden geçirerek, İSO 9001:2008 kalite standartları kapsamında yapılacak iyileştirmeler tespit edildi ve uygulandı. Son olarak, Türk Loydu İktisadi İşletmesi çalışanları tarafından yapılan dış denetimi geçen Çekmeköy Belediyesi, İSO 9001:2008 Belgesi almaya hak kazandı.

İç denetimler, bundan sonraki süreçlerde de devam ederek, zaman içinde kendini yenileyen bir sistem işleyişi yerleştirilecek.

 

 

Son Güncelleme: 28.03.2014 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3