ÇAZDER’DEN ‘HES’ kahvaltısı

ÇAZDER’DEN ‘HES’ kahvaltısı

24 Kasım 2017 Cuma 00:26
ÇAZDER’DEN ‘HES’ kahvaltısı

Kısa adı ÇAZDER olan Çekerek, Aydıncık ve Zile Çevre Köyleri Dayanışma Derneği, geçtiğimiz günlerde dernek merkez binasında verdikleri kahvaltı ile üyelerini ve yöresel dernek başkanlarını bir araya getirdi. ÇAZDER Başkanı Hamza Azmaz son günlerde köylerinden geçmekte olan Çekerek Irmağı’nın HES tarafından adeta çevre katliamı yapıldığını söyledi.

Kahvaltı programında kısa bir değerlendirme yapan ÇAZDER Başkanı Hamza Azmaz, “ Öncelikle hepinize çok teşekkür ediyorum bizlerle beraber bu kahvaltıya teşrif ettiğiniz için. Değerli üyelerim ve yöre başkanlarım, biliyorsunuz başımızda HES denilen bir bela var. Köylerimizin tarım arazileri adeta katlediliyor. Bölgeye gidin bakınız, çevrede ne bir ağaç ne de arazi kalmış, her taraf delik deşik edilmiş durumda. Çekerek Irmağı’nın HES tarafından yağmalandığını, tarım arazilerinin yok edildiğini görüyorsunuz” dedi. Azmaz, “Bu HES belasına ‘dur’ dememiz gerekiyor. Gelin hep beraber bu haklı mücadelemize ve davamıza sahip çıkalım” dedi. Kahvaltı programı, bazı üyelerin soruları ile son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3