Beykoz Kent Konseyi Ofisi Açıldı

Beykoz’da demokratik temsil ve katılımcı yönetime dayalı çalışmalar yapan Beykoz Kent Konseyi’nin yeni ofisi açıldı.

Beykoz Kent Konseyi Ofisi Açıldı

Beykoz’da demokratik temsil ve katılımcı yönetime dayalı çalışmalar yapan Beykoz Kent Konseyi’nin yeni ofisi açıldı.

09 Temmuz 2020 Perşembe 12:33
Beykoz Kent Konseyi Ofisi Açıldı

Beykozluların, sivil toplum kuruluşları ve kurumların ilçeye dair fikirlerini, hizmet ve proje önerilerini kurumsal ve gönüllü üyelik sistemiyle iletme fırsatı bulduğu Beykoz Kent Konseyi artık Çubuklu Hobi Bahçesi’nde açılan yeni ofisinde hizmet verecek.

Beykoz Kent Konseyi bünyesindeki “Kadın Meclisi” ve “Engelliler Meclisi” ile yeni kurulacak olan “Çocuk Meclisi”, “Gençlik Meclisi” ve “Yaşlılar Meclisi” artık nezih bir ofiste kendilerine ayrılan masalarda çalışmalar yapacak.

Konseyin ilçeye dair ürettiği fikir ve proje önerileri tavsiye niteliğinde Beykoz Belediyesi Meclisi’ne sunulacak.

Beykoz Belediyesi tarafından tahsis edilen ofisin açılış törenine, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz Kent Konseyi Başkanı Sadullah Kabahasanoğlu, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nevin Çalışkan, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Saniye Efe, konsey üyeleri ve ilçe protokolü katıldı.

Beykoz’un Şiir Hali Yarışması Ödülleri Verildi

Ofisin açılışı öncesinde Beykoz Kent Konseyi tarafından kovid-19 salgını sürecinde ilçenin güzelliklerine ve kültürel zenginliklerine dikkat çekmek amacıyla açılan “Beykoz’un Şiir Hali” Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

İlçe sakinleri tarafından ilgiyle karşılanan yarışmaya gönderilen 87 şiir arasından Asım Bayçınar, “Ahu Kaptan’a Veda” adlı şiiriyle birinci olurken Arzu Başlantı “Beykoz’da Mavi Zamanlar” adlı şiiriyle ikinci, Ayten Macit de “Beykoz Benim Ömrüm” adlı şiiriyle üçüncü oldu.

Yarışmanın birincisine dizüstü bilgisayar, ikinciye fotoğraf makinesi, üçüncüye de tablet hediye edildi.

Beykoz’u mısralarıyla en güzel anlatan yarışmacılar ödüllerini, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz Kent Konseyi Başkanı Sadullah Kabahasanoğlu ve Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Korkmaz’ın elinden aldı.

Başkan Murat Aydın: “Ortak Akla Kulak Vermeliyiz”

Açılış töreninde konuşan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın: “Beykoz çok güzel bir yer, Geleceğe daha güzel, yaşamı daha kolaylaştıracak bir Beykoz bırakmanın yolu ortak akla kulak vermekten geçiyor. Ortak aklın oluşmasında en önemli araçlardan biri de kent konseyleridir. Kent Konseyi’nin aktif olarak çalışması ise son derece önemlidir. Bu vesileyle Kent Konseyinin aktif olarak çalışmasında ve yarışma organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Sadullah Kabahasanoğlu ise Kent Konseyi’nin yeni mekânında ilçe için özgün ve özgüvenli çalışmalar üreteceğini söyleyerek kendilerine ofisi tahsis eden Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’a teşekkür etti. Kabahasanoğlu ayrıca kovid-19 süreci dolayısıyla kuruluşları ertelenen “Çocuk Meclisi” ve “Yaşlılar Meclisi” için çalışmaların yeniden başlayacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından ofisin açılış kurdelesi kesildi ve üyelerle birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

Törene katılanlara yarışmaya gönderilen tüm şiirlerden oluşan “Beykoz’un Şiir Hali” Kitabı hediye edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3