Başkan Keskin Müftülük Personeliyle İftar Yaptı

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Sultanbeyli'de iftar programları da başladı.

Başkan Keskin Müftülük Personeliyle İftar Yaptı

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Sultanbeyli'de iftar programları da başladı.

11 Temmuz 2013 Perşembe 16:22
Başkan Keskin Müftülük Personeliyle İftar Yaptı
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Sultanbeyli’de iftar programları da başladı. Bu kapsamda Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ilk toplu iftarını ilçe müftülük personeliyle Belediye Büyük Salon'da yaptı. 
 
Belediye Büyük Salon’da gerçekleştirilen iftar programına Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in yanısıra İlçe Müftüsü Osman Arslan, ilçe emekli müftüsü Dursun Demir, çok sayıda cami imamı, kuran öğreticileri ve davetli katıldı.
 
“Gönül Sofraları Kurulacak”
İftar programında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Ramazan ayı boyunca Sultanbeyli’de çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini ifade etti. Her mahallede bu sene iftar programının olduğunu kaydeden Keskin, “Sultanbeyli’de Ramazan’ın ruhuna uygun yaşanmasını istiyoruz. 15 mahallemizde sokak iftarları, gönül sofraları kuracağız. Bunun yanısıra Kent Meydanı’nda Ramazan’ın ruhuna uygun sohbetler, ilahi dinletisi ve etkinlikler gerçekleştireceğiz” dedi. Konuşmasında gençlerin yetiştirilmesine değinen Keskin, devlet kurumlarına gençlerin yetiştirilmesi konusunda büyük görevler düştüğünün altını çizdi. 
 
""
 
“Onlara Dua Ediyoruz”
Mısır'da yapılan askeri darbeye ve İslam dünyasının içinde bulunduğu şartlara ilişkin de konuşan Başkan Keskin, “Cennet vatanımızda oruçlarımızı tutarken Mısır, Arakan, Doğu Türkistan gibi ülkelerde kardeşlerimiz zor şartlar altında yaşamlarını sürdürüyor. Onlara dua ediyor ve desteklerimizin onlarla olduğunu ifade ediyoruz” dedi.
İlçe Müftüsü Osman Arslan da Ramazan’ın ve iftar sofralarının önemine değindiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Yılda bir defa da olsa Ramazan vesilesiyle bir araya geliyoruz. Herkesin bir araya gelmesine vesile olanlara teşekkür ediyor, hayırlı iftarlar diliyorum.” 
İftar boyunca Neyzen Ferit Yavuz ney dinletisi gerçekleştirdi. İftarın ardından emekli ilçe müftüsü Dursun Demir, yemek duasıyla Sultanbeyli Belediyesinin bu Ramazan düzenlediği ilk toplu iftar programını sonlandırdı. 
Son Güncelleme: 11.07.2013 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3