Başkan Hasan Can Şehitler Abidesi Sosyal Tesisi’nin açılışını yaptı

Ümraniye Belediyesinin Kardeş Şehirlerinden olan Hatay-Belen Belediyesi ile kardeşlik ilişkilerini pekiştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Hatay’ın Belen ilçesinde Ümraniye Belediyesi tarafından mesire alanı düzenlemesi, park ve Şehitler Abidesi Sosyal Tesisin açılışı Başkan Hasan Can’ın katılımıyla gerçekleşti..

Başkan Hasan Can Şehitler Abidesi Sosyal Tesisi’nin açılışını yaptı

Ümraniye Belediyesinin Kardeş Şehirlerinden olan Hatay-Belen Belediyesi ile kardeşlik ilişkilerini pekiştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Hatay’ın Belen ilçesinde Ümraniye Belediyesi tarafından mesire alanı düzenlemesi, park ve Şehitler Abidesi Sosyal Tesisin açılışı Başkan Hasan Can’ın katılımıyla gerçekleşti..

14 Mayıs 2018 Pazartesi 18:36
Başkan Hasan Can Şehitler Abidesi Sosyal Tesisi’nin açılışını yaptı

Ümraniye Belediyesi kardeş şehirlerine birçok konuda yardımlarda bulunarak kardeşlik ilişkilerini pekiştiriyor. Bu kapsamda Hatay’ın Belen ilçesine Ümraniye Belediyesi tarafından sosyal tesis inşa edilerek vatandaşın hizmetine sunuldu.

Açılışı yapılan Hatay-Belen Sosyal Tesisinin toplam alanı 3 bin metrekare olup, zemin kat oturum alanı 100 metrekare alana sahiptir. Yapı tek katlı olup içerisinde; restoran, mutfak ve WC alanları bulunuyor. Peyzaj alanında ise; oyun gurubu, pergole, şelale ve sert zemin döşemesi bulunuyor.

Açılış öncesi Hatay-Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Başkan Hasan Can ve AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu ile Ümraniye Belediye Başkan Yardımcılarını Hatay’ın tarihi yerlerinden olan; Habib-i Neccar Cami ve Türbesi, Tarihi St. Pierre Kilisesi ile tarihi çarşısını gezdirdi.

Ümraniye Belediyesi tarafından Şehitler Abidesi Sosyal Tesisi’nin açılış törenine, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; Hatay-Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, Hatay-Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Küçükkapdan ve Maliki Ejder Batur, Hatay-Belen Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını Hatay-Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu yaparak, Şehitler Abidesi tesislerinin yapım sürecinden ve Belen’e yapılan hizmetlerden bahsetti. Ardından Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu hizmetlerinden dolayı Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve ekibine teşekkürlerini sundu.

Daha sonra AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, kısa bir selamlama konuşması yaparak, “Allah 14 yıl boyunca Belediye Başkanımıza hem Ümraniye’mize hem yurtiçi ve yurt dışı şehirlerimize birçok güzel hizmet ve eserler kazandırmayı nasip etti. Bu bağlamda Şehitler Abidesi Sosyal Tesisimizin de hayırlı hizmetler yapmasını niyaz ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Daha sonra programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Belen’imizin güzel insanları hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum” dedi. Hatay-Belen’in tarihi hakkında bilgi vererek konuşmasını sürdüren Başkan Hasan Can; “Bugün uçakla geldik. Hatay’a indik. Değerli Belen Belediye Başkanım sağ olsun bizi karşılayarak güzel bir şehir turu yaptırdı. Gerçekten birçok kültürün bir arada barış içinde yaşadığı bir şehirdir Hatay. Aslında Hatay’ın özelliği Anadolu’nun özelliğidir. Bin yıldan beri biz bu topraklarda; Alevisi, Sünnisi, Lazı, Çerkezi, Kürdü, Türkü, Arabı ve Acemiyle Anadolu coğrafyasını barış coğrafyasına çeviren neslin evlatlarıyız" dedi. Belen halkına yaptıkları hizmetten dolayı onur ve gurur duyduğunu ifade eden Başkan Hasan Can; “İnşallah hayırlısıyla yaptığımız bu hizmet, Belen halkına mutlu günler yaşatır. Değerli kardeşlerim Allah bir kuluna hayır murat ederse ona hayırlı işler nasip edermiş. Çok şükür 14 yıldan beri ekibimizle beraber halkımıza hizmet ediyoruz. Maksadımız halka hizmettir. Halka hizmet Hakka hizmettir. Önemli olan arkamızdan bizlere dua eden insanlar bırakmak. Peygamber Efendimiz buyuruyor ki; ‘3 kişi öldüğü zaman onun amel defteri kapanmaz. Onlardan ilki; sadaka-i cariye yapanlar, yani okul çeşme gibi insanların hayrına eser yapanlar, ikincisi faydalı ilim üreten kişiler, üçüncüsü de kendisine dua eden hayırlı bir evlat bırakan anne ve babaların defteri kapanmaz’ diyor. “Bizler de anne ve babalarına dua edecek bir çevreyi gençlerimiz için oluşturmaya çalışıyoruz” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Hasan Can, Ümraniye Belediyesinin hizmetleri ve kazandırdıkları kalıcı eserleri etraflıca anlattı. Tarih boyunca şehit olmuş kahramanlara rahmet, gazilere şifalar dileyerek konuşmasını sürdüren Başkan Hasan Can daha sonra 24 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yaptı. Başkan Hasan Can son olarak, "Belen Belediye Başkanımıza misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı hizmetler diliyorum ve yaklaşan Ramazan ayınızı şimdiden kutluyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Hatay-Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın da kısa bir konuşma yaparak, Şehitler Abidesi’nin tarihi hakkında bilgi verdi ve, “Tesisimizin hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Ümraniye Belediye Başkanımız Hasan Can Bey’e de hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Hatay-Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a plaket takdim etti. Başkan Hasan Can ise Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu’ya Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursu hocaları tarafından yapılan Ümraniye Çiğdemi motifli çiniyi takdim etti.

Programın sonunda Başkan Hasan Can ve beraberindeki heyet Şehitler Abidesi Sosyal Tesisi’nin açılış kurdelesini kesti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72