Başkan Can, ‘İzci Kampı'nı ziyaret etti

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye'de bulunan İstanbul Büyükşehir...

Başkan Can, ‘İzci Kampı'nı ziyaret etti

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye'de bulunan İstanbul Büyükşehir...

16 Eylül 2014 Salı 13:57
Başkan Can, ‘İzci Kampı'nı ziyaret etti

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi izci kampındaki Ümraniyeli izcileri ziyaret etti. Başkan Hasan Can, minik izcilerle tek tek ilgilendi ve onlarla birlikte ok attı. 

8-14 Eylül tarihleri arasında Ümraniye Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından Ümraniyeli öğrencilere yönelik organize edilen ‘Yaz İzcilik Kampı’ sona erdi. Ümraniye Hekimbaşı Kent Ormanı’nda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İzcilik Kampı’nda, izcilik federasyonu eğitmenlerince Ümraniyeli izcilere bir hafta boyunca çeşitli eğitimler verildi. 500 kişinim eğitim gördüğü izcilik kampının son gününde Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, kampta bulunan bir grup Ümraniyeli izciyi ve Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı’nı ziyaret etti. Başkan Hasan Can’a ziyarette, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri eşlik etti. Daha sonra Federasyon Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, Başkan Hasan Can’a kamp alanını gezdirdi ve izcilik ile ilgili bilgiler verdi. 

Kamp kapsamında 11-15 yaş arası çocuk izciler, Ümraniye Hekimbaşı Kent Ormanı’nda bir hafta boyunca aldıkları eğitimler ile birlikte doğayı daha yakından tanıma fırsatı buldular. Doğanın zorlu yaşam koşullarını daha yakından tanıma imkânı bulan çocuklar, çadır kurma, tırmanma, düğüm atma, teknik iz işaretleri, çevre bilinci, trafik, ilk yardım, arama-kurtarma, gece yürüyüşü, pusula, hayvanlardan korunma hakkında bilgiler aldılar. Bunların yanı sıra izciler; Temel ve İleri Seviye İzcilik, Kişisel Gelişim, Hafıza Teknikleri, Telsiz ve Haberleşme, İlkyardım, Trafik, Çevre ve Orman, İtfaiye-Yangın, Resim, Müzik, Tiyatro, Yüzme, Bisiklet, Binicilik, Pentatlon, Badminton, Tırmanma duvarı, Kano ve Kürek, Hayvan Bakımı, Ebru, Model, Uçak yapımı ve Paintball gibi birçok konuda eğitim alıp, çeşitli aktivitelere de katıldılar.

İzciler, geniş bir yelpazede sunulan eğitimlerle doğa ile iç içe sosyal bir ortamda bulunmanın keyfini doyasıya yaşarken sevgiyi, saygıyı, paylaşmayı, yardımlaşmayı, dayanışmayı, çevreye karşı duyarlı olmayı, kötü alışkanlıklardan uzak durmayı, yaparak ve yaşayarak öğrenecekler. Yaz İzci Kampı ile çocuk ve gençlerin sosyalleşmeleri, ekip halinde çalışma becerilerini geliştirmeleri, öğrenme şevki, keşfetme duygusu, doğayı ve çevreyi sevmeleri, şartlara uygun yaratıcı fikirler ortaya koyabilmeleri ve analitik düşünme becerisine sahip olmaları amaçlanıyor. 

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a yapmış oldukları ziyaretten ötürü teşekkürlerini sunan Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı,  Belediye başkanımızın bizlere ve izcilik federasyonumuza birçok katkısı olmuştur. Bizlerde burada gençlerimize ve çocuklarımıza izcilik eğitimlerinin dışında sosyal ve kültürel eğitimler de veriyoruz” dedi. AŞKAN

Hasan Can:İzcilik kampı, insani ve kültürel

değerlerimizi yaşayarak öğrendiğimiz bir okuldur”

İzcilik Kampı’na ziyarette bulunan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can yaptığı konuşmada; “Burası muhteşem bir yer. Doğrusu hepiniz kendinizi şanslı ve ayrıcalıklı hissedebilirsiniz. Ben 1968 yılında Yalova’da Esenköy’de bir kampa katılmıştım. Bizler o zaman Esenköyün dışında ormanın içinde 2 aylık bir kamp yapmıştık. Bu kadar zaman geçmesine rağmen hala o kampın tadını damağımda hissediyorum. Oradaki hatıralarımı unutamıyorum. Sizlerde umuyorum ki 1 haftada aldığınız eğitimlerle, bu kampın tadını yıllar geçse de asla unutamayacaksınız. Çocuklar; burası sadece sıradan bir kamp değil, burası aynı zamanda milli ve manevi değerlerimizi, insani ve kültürel değerlerimizi yaşayarak öğrendiğimiz bir okuldur. İnşallah İzcilik ruhunu ve izciliğin vermiş olduğu o terbiyeyi ve ahlakı da hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline getirmeye çalışırız. Burada sizlere eğitim veren, hayatı öğreten, başta Federasyon Başkanımız Hasan Subaşı olmak üzere, izci liderlerine ve eğitmenlere çok teşekkür ediyorum. Ayrıca 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Kampta izci çocukları izci selamıyla selamlayan Başkan Hasan Can, daha sonra onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

Son Güncelleme: 16.09.2014 13:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3