“Ataşehir'de kırk yıldır çözülemeyen sorunlar şimdi çözülüyor”

Ataşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Süleyman Karadağ Gazetemiz Flashaber'e konuştu. Yeniçamlıca'nın kangren olmuş imar sorunundan tapu sorununa kadar tüm sorunları ve çözümünü bölge muhabirimiz Durmuş Acar'a anlattı..

“Ataşehir'de kırk yıldır çözülemeyen sorunlar şimdi çözülüyor”

Ataşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Süleyman Karadağ Gazetemiz Flashaber'e konuştu. Yeniçamlıca'nın kangren olmuş imar sorunundan tapu sorununa kadar tüm sorunları ve çözümünü bölge muhabirimiz Durmuş Acar'a anlattı..

17 Ekim 2017 Salı 23:45
“Ataşehir'de kırk yıldır çözülemeyen sorunlar şimdi çözülüyor”

Barbaros, Yenisahra ve Yeniçamlıca’da imar sorunu nasıl çözülüyor, bununla ilgili çalışmaları anlatır mısınız?

Sizin saydığınız mahallelerde imar sorunu var. Ancak geçtiğimiz ay Büyükşehir’le yaptığımız görüşmelerde yakın zamanda ruhsat verilmeye başlanacak. Yeniçamlıca zaten 1975 yılından bu yana bu sorunla cebelleşiyor. Ne zaman Ataşehir ilçe oldu. Belediye Başkanımız Batttal Ilgezdi sorunlu olan tüm mahallelere el attı. Daha önce belediye başkanımızla birlikte anakent belediyesi önünde eylemler yaptık. Aslında imar sorunu Ataşehir'in sorunu değildir. Tamamıyla Büyükşehir’in yapacağı bir çalışmadır. Ancak bizler vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ümraniye, Sancaktepe , Üsküdar ve Kadıköy gibi ilçelerden oluşmuş mahallelerden oluşan Ataşehir ilçesi sorunlu bir şekilde karşımıza çıktı. Yeniçamlıca ile ilgili sorunlar mutlaka çözülecektir, bundan kimsenin kuşkusu olmasın..

Belediye meclis toplantıları size göre verimli geçiyor mu, halkın sorunlarını tam anlamıyla dile getiriyor musunuz?

Bana göre yaptığımız meclis toplantıları verimli geçiyor. Çünkü güzel projeler üzerinde çalışıyoruz. Geçen hafta 7 maddeden oluşan bir gündemimiz vardı. Hepsini görüştük ve sonuçlarını aldık. Önümüzdeki günlerde yine bütçe görüşmelerimiz var. Kentin kalbinde AVM’ ler olmasın istiyoruz. TIR garajları, sebze hali gibi yerler, kent meydanları olsun ve bundan tüm vatandaşlarımız faydalansın. Daha önce engelliler için mecliste önerge de vermiştim. Her belediyede mutlaka engelli müdürlüğü olsun.

Ataşehir Belediyesi’nin gelecekteki planları ve projeleri nelerdir?

Ferhatpaşa Mahallesi’nde kongre merkezi ve hastane projesi var. Akapark diye bir projemiz var. Diyebilirim ki İstanbul'un en büyük parklarından biri olacak. Belediyemiz günde iki bin beş yüz kişiye sıcak yemek dağıtıyor. Bunun yanı sıra 65 yaş üstü yaşlılarımızın evlerinde bakımlarını yapıyor. Ayrıca on yedi mahallemize TIR’lar geliyor ve içme suyunu dağıtıyor, bunların hepsi birer projedir. İnşallah çok yakın bir zamanda Deniz Gezmiş Parkı’nın orada gıda marketi açacağız. Durumu iyi olmayan vatandaşlarımız ucuz gıda ile tanışacaklar.

Ataşehir’de Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin bu kadar destek almasını nasıl yorumluyorsunuz?

Belediye Başkanımızın bu kadar destek almasının en önemli nedeni, her kesimce sevilmesi. Siyasi tecrübesi, halkın içinden gelmesi büyük avantajı. Başkanımız sorunları bire bir biliyor ve takip ediyor. Mahalleleri dolaştığımızda 100 kişiden 90 kişiye ismiyle hitap ediyor. Başkanımız Battal İlgezdi öyle tepeden inmiş biri değil, siyaset okulundan geliyor. İlçe başkanlağı ve il sekreterliği yapmış bir isim. Kısacası Battal İlgezdi halktır.

2019 yerel seçimleri ile ilgili düşünceleriniz nedir?

Şöyle bir örnek vereyim: Örnek Mahallesindeki kültür merkezimiz ayda 10 bin kişiye ev sahipliği yapıyor. Eskiden Ataşehir‘de bu denli bir kültürel faaliyet yoktu. Şu anda ilçemiz Türkiye'nin en popiler sanatçısını ağırlıyor. 30 yıldır bu mahallelerde oturuyoruz. İlk kez kentli olduğumuzu öğrendik, bu da bizim açımızdan mutluluk vericidir. Ataşehir'de seçimleri rahat kazanacağımızı düşünüyoruz. Vatandaşımız, belediyemizin yaptığı hizmetlerden oldukça memun.

Sizin siyasetteki hedefleriniz nelerdir, yeni dönemdeki planlarınız neler?

Siyasetin yaşı olmaz. İlla meclis üyesi olacağım diye bir şey yok. Ben partimin her zaman yanındayım. İsterim ki üniversite okumuş gençler siyasete girsin. Gençlerimizin önünü açmak lazım, eğer bizler koltuğa yapışır kalırsak, gençlere yer veremezsek siyasetin geleceği sıkıntılı olur. Bizim gibi deneyimli siyasetçilerin gençlerimize önder olması lazım.

Son olarak ne söylemek istersiniz?

Son olarak sizin nezdinizde Flashaber Gazetesi İmtiyaz Sahibi değerli hemşerimiz Ali Rıza Yıldız ve ekibini kutluyorum. Bölgede ses getiren, doğruları yazan bir yayın çizginiz var. Tüm okuyucularınıza, Ataşehirlilere selam ve sevgilerimi iletiyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3