Arif Dalan: “Mahallemizin en büyük sorunu imar”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eski mahallesi olan Üsküdar – Burhaniye...

Arif Dalan: “Mahallemizin en büyük sorunu imar”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eski mahallesi olan Üsküdar – Burhaniye...

01 Temmuz 2014 Salı 14:57
Arif Dalan: “Mahallemizin en büyük sorunu imar”

Arif Dalan, mahallenin asayiş ve imar sorunundan muzdarip

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eski mahallesi olan Üsküdar – Burhaniye Mahallesi Muhtarı Arif Dalan, “Mahallemizdeki imar sorunu çözülürse bütün sorunlarımız çözülür” dedi.

30 Mart yerel seçimlerinden sonra birçok ilçenin belediye başkanlığı, birçok mahallenin de muhtarlığı el değiştirdi. Üsküdar’ın Burhaniye Mahallesi de bu değişimi yaşayan mahallelerden bir tanesi. Uzun yıllardır Burhaniye Mahallesi’nde oturan ve 2011 yılında Üsküdar -Kısıklı Mahallesi’ne taşınan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eski mahallesi olan Burhaniye Mahallesi’nin yeni muhtarı Arif Dalan mahallenin dünü-bugününü gazetemiz Flashaber’e anlattı. 1970 yılından beri Üsküdar Burhaniye Mahallesi’nde oturan 1955 Tokat doğumlu Arif Dalan,  30 Mart yerel seçimlerinden sonra adaylığını koyduğu mahalle muhtarlığı seçimlerini kazanarak muhtarlık görevine başladı.

Anadolu Yakası'nda Üsküdar İlçesine bağlı 33 mahalleden biri olan Burhaniye, idari sınırlarına bakıldığında kuzeyinde Küplüce; kuzeybatısında Beylerbeyi; batısında Kuzguncuk; güneyinde Küçük Çamlıca; doğusunda ise Kısıklı mahalleleri ile çevrili. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a uzun süre ev sahipliği yapan Burhaniye Mahallesi’nin yeni muhtarı Arif Dalan, mahallesindeki asayiş ve bir türlü çözülemeyen imar sorunundan şikâyetçi.

 ""

“Mahallemizin en büyük sorunu imar”

Hemen her mahallede olduğu gibi Burhaniye Mahallesi’nin de sorunları olduğunu, ama bu sorunların muhtarlık tarafından tek başına çözülemeyeceğini söyleyen Arif Dalan,  “Bu sorunları mahalleli ve komşularımız ile birlikte çözebiliriz. Mahallemizin en büyük sorunu imar sorunu.  Burhaniye Mahallesi’nde yerleşim 1976 yılında başladı. O tarihten 2000 yılına kadar da hiç bir şey yapılmadı. İmar sorunu hallolursa mahallemizin bütün sorunları da çözülmüş olur. Ama imar sorununun çözülmesi şu anda zor gibi görünüyor. Başbakanımız 1985 senesinde ‘size imar vereceğim’ demişti.  Biz de bekledik. Ondan sonra bize ‘buranın sorununu Ankara çözer’ dedi.  Biz de dilekçelerimizi Ankara’ya gönderdik.   Ankara, 115 metrekare imar verdi ama bu bizim sorunumuzu çözmez. Bizim elimizdeki arsalar 250 metrekare. Mevcut olan tapular 100-150 metrekare.  Burası ne kentsel dönüşüme girer, ne de bu şekilde imar planı çıkar. Eğer yerinde dönüşüm olursa vatandaşa uyar. Örneğin benim yerim 150 metrekare. Bana oturacağım 100 metrekare yer versinler gerisi önemli değil, o zaman sorun çözülmüş olur” dedi.

""

“Asayiş sorununu güvenle çözebiliriz”

Mahalle içerisinde asayiş sorunu olduğunu da dile getiren Dalan, “Eroininden, uyuşturucusuna, tinerine kadar birçok asayiş sorunumuz var. Gece sokaklarda içki içiliyormuş. Caminin karşısında içki içiliyormuş. Vatandaş beni arayıp, söylüyor ‘burada içiliyor’ diye ama ben ne yapabilirim. Bu içenler de mahallelimiz, 40 yıldır burada yaşayan insanlar. Dışardan gelen yabancılar değil ki. Asayiş sorununu da birbirimize güvenerek çözeceğiz başka çaresi yok.  Emniyet yetkilileri de bunun önüne geçemez. Bu işin çözümünde en büyük görev ailelere düşüyor. Onlar çocuklarına sahip çıkacak, hep birlikte mahalleli olarak bu sorunumuzu çözeceğiz” şeklinde konuştu.

 “Ben mahallemde asalak adam istemiyorum”

Vatandaşın ne istediğini bilmediğini, amacının sadece yardım alıp, çalışmadan hayatını sürdürmek olduğunu ifade eden Muhtar Arif Dalan, sözlerine şu şekilde devam etti:  “Vatandaş yardım istiyor. Yardım da, ne yardımı istiyor bilmiyor.  Ben mahallemde asalak insan istemiyorum. Benim her gün birilerine file dolusu yiyecek vermemin hiçbir anlamı yok. Benim onlara iş vermem lazım. Günlük on lira da olsa çalışacak. Eğer o zaman yetiştiremiyorsa biz yardım ederiz. Ama çalışmadan gelip, yardım istemeyecek.  Vatandaş her gün benim verdiğim mercimeği, nohudu yemek zorunda değil ki. Erzak ne kadar tutuyorsa biz onun parasını verelim adam kendi istediğini alsın. İnsanları bu şekilde yardıma alıştırmamak lazım. Vatandaş yatıyor, çalışmıyor ne de olsa yardım alıyorum diye.” 

“Devlet, getirdikleri ile ilgilensin”

 Mahallelerinde Suriye’den gelen vatandaşların çok fazla olduğunu söyleyen Dalan bu vatandaşları getiren devletin bu vatandaşlarla ilgilenmesi gerektiğini söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Bir sürü Suriyeliyi getirdiler buraya yerleştirdiler. Ne yapacağız biz bu Suriyelileri. Bütün ölü noktalara yerleştirmişler. Eğer bunları devlet getirdi ise bunlara bir yer ayarlayacak, adam gibi yaşatacak onları milletin başına bela etmeyecek.  Burada dileniyorlar.  Vatandaş şikâyet ediyor gece uyuyamıyorum diye. Ne yapayım dil de bilmiyorlar gidip, nasıl uyarıyım ben bunları.  Getirip bunları vatandaşın sırtına yıkmayla olmaz. Getirdikleri ile ilgilensin devlet. Sadece benim mahallemde değil bütün mahalleler bu durumda. Ben yerel yönetimlere de bir şey diyemiyorum onların da elinde olan bir şey değil.” Mahallede sosyal merkezin olmadığına da değinen Muhtar Dalan, “Eğer böyle bir merkez yapabilirsek özellikle de gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmuş oluruz” diyerek açıklamasını noktaladı.

 

 

 

Son Güncelleme: 01.07.2014 14:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3