Anadolu'nun Lezzetleri Beykoz'da Yarıştı

Anadoluhisarı Turizm ve Kalkındırma Derneği tarafından Anadolu'nun zengin...

Anadolu'nun Lezzetleri Beykoz'da Yarıştı

Anadoluhisarı Turizm ve Kalkındırma Derneği tarafından Anadolu'nun zengin...

25 Nisan 2013 Perşembe 13:01
Anadolu'nun Lezzetleri Beykoz'da Yarıştı

Anadoluhisarı Turizm ve Kalkındırma Derneği tarafından Anadolu’nun zengin yemek kültürüne dikkat çekmek amacıyla ev hanımları arasında düzenlenen yöresel yemek yarışmasının 19.su gerçekleştirildi.

 

Hamsili Pilav’dan Karalahana Sarması’na, Su Böreği’nden Tokat Batı’na kadar yurdun dört bir yanından geleneksel yemek ve tatlıların sergilendiği yarışmada jüri üyeleri görünüm, lezzet ve sunum kriterlerine göre puan verdi.     

 

Sabancı Öğretmenevi’nde düzenlenen yarışmaya Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek,  AK İlçe Başkanı Adem Sefer, Anadoluhisarı Turizm ve Kalkındırma Derneği Başkanı Mustafa Babuz katılarak yarışmacılara destek oldular.   

 

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği düzenlenen yarışmaya katılan 20 maharetli ev hanımı,  ana yemek, börek ve tatlı dallarında özenle hazırladıkları yemekleri jürinin beğenisine sundu.

 

Ana yemek dalında birinciliği Karalahana Dolması’yla Fatoş Gür kazanırken, tatlı dalında birinciliği İncir Tatlısı’yla Aysel Salman aldı. Börek dalının birincisi ise cevizli kabaklı börekle Gül Bağdatlı oldu.

 ""

Yarışmaya ev sahipliği yapan Anadoluhisarı Turizm Derneği  Başkanı Mustafa Babuz, amaçlarının, ev hanımlarının teşvik edilmesi ve onurlandırılması olduğunu belirterek Türk mutfağının üstün lezzet ve kalitesini tanıtmayı amaçladıklarını da söyledi.

 

Yarışmanın birincileri İstanbul’un beş yıldızlı otellerinde iki kişilik hafta sonu tatiliyle ödüllendirildi. 

Son Güncelleme: 25.04.2013 13:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3