Altınok Öz, Liderlik Programına Konuşmacı Olarak Katıldı

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Meridyen Ortak İdealler Derneği tarafından düzenlenen, Liderlik Eğitimi programına konuşmacı olarak katıldı.

Altınok Öz, Liderlik Programına Konuşmacı Olarak Katıldı

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Meridyen Ortak İdealler Derneği tarafından düzenlenen, Liderlik Eğitimi programına konuşmacı olarak katıldı.

16 Ekim 2018 Salı 12:56
Altınok Öz, Liderlik Programına Konuşmacı Olarak Katıldı

Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen eğitim programına, Başkan Altınok Öz’ün yanı sıra; çok sayıda birim müdürü ve iş dünyasından yöneticiler katıldı. Başkan Altınok Öz, programda yaklaşık bir saat boyunca katılımcılara siyasi ve günlük hayattaki tecrübelerini aktardı. Başkan Altınok Öz’ün konuşmasının satır başları şöyle:

“Yaptığınız İşten Pişman Olmayın, Pişman Olacağınız İşi Yapmayın, Asla Geri Adım Atmayın ve İnandırıcı Olun”

“Burada vermek isteğimiz mesaj şu; bakış açınız ne kadar genişse, o kadar başarıyı yakalama şansınız fazladır. Eğer dar bir bakış açısına sahipseniz; gördüğünüzü değerlendiremiyorsanız, yorum yapamıyorsanız, o zaman bir yere gitmeniz mümkün değil. Eğer görebiliyor ve gördüklerinizi değerlendirip işinize yansıtabiliyorsanız, o farkı yaratmış olursunuz. Hepimiz aynıyız. Aynı zekâya sahibiz. 1969-70’li yıllarda Türk insanın ortalama zekâsı 90 ile 110 arası şeklinde değerlendirilmişti. 130 olduğunda ileri zekâ insan olurdu. Şimdi 110 ile 130 arası normal zekâ, onun üstü ileri zekâ kabul ediliyor. Demek ki şartlar, insanın beyin gelişiminde büyük etken… Hepimiz aynıyız, aradaki fark sadece o detayları değerlendirendedir. Yaptığınız işten pişman olmayın, pişman olacağınız işi yapmayın, asla geri adım atmayın ve inandırıcı olun.”

“Eğer Bir Lider Olacaksanız, Dünya Ekonomisini İyi Bilin”

“Kartal’da hastanede çalıştığım dönemden bir anımı anlatayım. Hastanın tansiyonu 12’ye geldi. Hasta dışarı çıktı. Kardiyolog Asım ağabeye -bir bakar mısın hastaya?- dedim. O her şey iyi dedi. Haydarpaşa’yı aradım, -böyle bir hastam var yollasam bakar mısınız?- dedim. Onlar da -yolla biz bakarız- dediler. Hasta oraya gitti. 1-2 gün sonra ben Haydarpaşa’yı aradım. Yarın seni taburcu edeceğiz demişler. O akşam hasta hastaneden kaçmış. Yani kaçacak kadar iyileşmiş. Arkadaşlar mesleğimde başarılıyım. Her şeyi yaptım. Safra kesesi ameliyatı 16 dakikada mı olmalı? Ölüm endeksi hesaplama, lokal ameliyat da yapabilen bir insanım; ama bunu planladım. 2005 yılında -hekimliği bırakacağım, çiftçilik yapacağım- dedim. Nevşehir’de ceviz, badem üretiyorum. Türkiye’nin beş üreticisinden biriyim. 2008 yılının Nisan ayında uzun bir ameliyata girdim. Cerrahı kan çeker; ama ameliyathane artık beni çekmez olmuş. Doğa beni daha çok çeker olmuş. 2008 yılında, yani siyasete girmeden önce dilekçemi verdim ve emekli oldum. Şimdi çiftçilikle de ilgileniyorum. Ben hayatımdan kesitler vererek kendimi anlatmaya çalıştım. Sorunuz varsa memnuniyetle cevap vereyim. Eğer bir lider olacaksanız, dünya ekonomisini iyi bilin. Dünyada değişen düzenin sebeplerini bilin. Hep sorgulayın. Son zamanlarda gündeme gelmişti; Selahattin Eyyubi, Filistin’de haçlı ordusu ile savaştı. Ondan 100 yıl sonra, Türkler Avrupa’ya gitmeye başladı. Avrupa’da Türklerin karşısında hiç haçlı ordusu yoktu. Hep lokal güçlerle savaştık. Peki, neden yoktu, neden biz Katolik toprağına giremedik, neden biz Osmanlı’nın en güçlü döneminde Viyana’yı alamadık? Bunları sorgulayacaksınız. Satranç oynamayı bileceksiniz. Piyonla şah mat demeyi bileceksiniz. Her zaman şah mat olmaz, bazen de geri çekilmeyi, hamle yaptığınızda da yıkmayı bileceksiniz. Hayat acımasız. Ben acayip sabırlı bir insanım.”

“Özgüvenim Çok Yüksek”

Şehir plancısı Faruk Göksu, ben ve eşim hep birlikte yemek yiyeceğiz. Faruk Bey dedi ki -Tekirdağ Merkez Süleymanpaşa Belediye Başkanını da yemeğe çağırabilir miyiz?- ben de –çağırın- dedim. Beraber yemek yiyoruz, Süleymanpaşa Belediye Başkanı -ağabey ya sen çok hoşsohbet biriymişsin. Biz bütün belediye başkanları sana laf söylemeye çekiniyoruz. Acaba bir şey söylediğimizde ne cevap alırız diye korkuyoruz; ama hiç de öyle biri değilmişsin- dedi. Ondan sonra ben de düşünmeye başladım öyle mi görüntü veriyorum diye… Fakat şu var, özgüvenim yüksek. Hangi ortamda olursa olsun söylemem gerekeni mutlaka söylerim, kim karşı olursa olsun söylerim. O nedenle çekinmiş galiba kendisi. Kim olursa olsun doğrusunu yanlışını konuşan biri olduğum için insanlar biraz çekinebiliyor.”

“Kendiniz Olun”

“2009 seçimine giriyoruz, konuşma yapmam için kürsüye davet ettiler, çıktım. Genel cerrah olduğum için daha önce konuşma yaparken kâğıda bakıp okuma deneyimim olmadı. Kürsüde birden dilim kurudu. Karşı masada eşim oturuyor, konuşacak bir şeyim yok. Eşim de zannetmiş ki bu adam ben buradayım diye heyecanlanıyor, o da dışarı çıktı. İnsanlar bana meraklı gözlerle bakıyor, bu adam ne diyecek diye. 2 dakika sustum, birden aklıma geldi. Kürsünün yan tarafına geçtim, ben politikacı değilim, ben Doktor Altınok’um diye bir başladım tam 2 saat sürdü. O gün seçimi kazandım. Sonuç, ben ben olmalıyım, siz de siz olmalısınız. Siz siz olabildiğiniz zaman, katma değeriniz ortaya çıkar, yoksa başkalarının taklidi olarak kalırsınız.”

“Başarının Anahtarı Yaptığın İşi Sevmek”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yaptığı konuşmada son olarak doktorluk hayatı boyunca edindiği tecrübeleri Kartal’ı yönetirken de daima kullandığını kaydetti. Doktorluğun en önemli prensiplerinden biri olan ‘öncelik hastaya zarar vermemek’ anlayışını kenti yönetirken de ‘öncelik şehre zarar vermemek’ olarak gördüğünü vurgulayan Başkan Altınok Öz, yaptığı işi hep çok sevdiğini de sözlerine ekledi. Başkan Altınok Öz, katılımcılara hayat başarısının anahtarının da ‘yapılan işi sevmek’ olduğunu kaydetti. Eğitimin sonunda Başkan Altınok Öz, katılımcılarla birlikte fotoğraf çektirdi.

Konuşmanın sonunda Ortak İdealler Derneği Genel Müdürü Ayşegül Gürerk de Başkan Altınok Öz’e katılımından dolayı teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72