Ali Başkan Maltepe'yi dinliyor

Maltepe Belediyesi “Mahalle Buluşmaları” hız kesmeden devam ediyor.

Ali Başkan Maltepe'yi dinliyor

Maltepe Belediyesi “Mahalle Buluşmaları” hız kesmeden devam ediyor.

24 Eylül 2014 Çarşamba 16:38
Ali Başkan Maltepe'yi dinliyor

Maltepe Belediyesi “Mahalle Buluşmaları” hız kesmeden devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde Gülensu Hacı Necip Ağa Cami’ni ziyaret ederek, imam ve cami dernek yöneticilerinin sorunlarını dinleyen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, daha sonra Gülensu Mahallesi sakinleriyle, Nurettin Sözen Parkı’nda buluştu. Oldukça yoğun bir katılımın görüldüğü toplantıda ağırlıklı olarak kentsel dönüşüm, tapu, imar ve altyapı sorunları ele alındı.

Mahalle toplantıları hakkında bilgi vererek konuşmasına başlayan Başkan Kılıç, “18 mahallemiz için 10 günlük bir program düzenledik. Sizlere söz verdiğimiz gibi bunu gerçekleştiriyoruz ve her 3 ayda bir bu toplantılarımız devam edecek. Size buradan söz veriyorum Maltepe’de sizin altında imzanız olmayan hiçbir projeye imza atmayacağım, siz ne derseniz o olacak” dedi. Göreve geldiğinden günden bu yana Maltepe Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları da halkla paylaşma imkânı bulan Kılıç, Maltepe’nin 100 yıllık planlarını hazırladıklarını, uzun vadeli ve ileriye dönük düşünmeleri gerektiğini de ifade etti.

ÇEVREYE DUYARLIYIZ

Kılıç, çevre duyarlılığı hassas bir belediye olduklarını belirterek, “Çevreye olan saygı ve duyarlılık gereği, son 6 ay içerisinde 5 bin 700 noktadan, 235 bin 268 kilo ambalaj atığı topladık, İlçemizde çeşitli noktalara 49 adet tanburlu kumbara ve 120 adet plastik konteynır yerleştirdik; 4 bin 278 kilo atık pil topladık. Geleceğimizi geri kazanmak adına 131 noktadan 68 bin 817 kilo bitkisel atık yağ, 227 noktadan bin 67 ton atık cam topladık. Bir anlamda kentimizi daha yaşanılır bir gelecek için hazırlıyoruz. Daha güzel ve huzur veren bir görünüm için, ilçemiz genelinde 5 bin 99 ağaç, 31 bin 798 adet gül, 76 bin 500 adet mevsimlik çiçek dikilirken, 19 bin 507 metrekarelik alanda çim serimi, 2 bin 244 metrekarelik alanda sert zemin tamiratı, bin 625 metrekarelik alanda kauçuk kaplama çalışmaları yaptık. Parklarımıza 103 adet yeni bank yerleştirdik, 414 adet park, spor aleti, oyun alanı tamiratı gerçekleştirdik. 81 bin 48 ton çöp ve 8 bin 194 ton moloz topladık” diye konuştu.

""

“İŞSİZLİĞİ FUAR PROJESİ ÇÖZER”


Kılıç, ayrıca, kreş, mahalle konakları ve fuar projesi hakkında da Gülensu halkına bilgi verdi. Her mahalleye iki kreş sözünü gerçekleştirmeye başladıklarını, bunu biraz daha genişletip, çocuklar ve kadınlar için de etkinlik alanlarının bulunduğu mahalle konakları projesine başlayacaklarını açıklayan Kılıç, “Maltepe’nin temel sorunlarından biri de işsizlik. İşsizlik uyuşturucu sorununu da tetikliyor. Biz bunun bilincinde olarak uyuşturucu merkezleri kuracağız. İşsizlik uzun vadede Maltepe’de ancak Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi projemiz ile çözülür. Bu fuar faaliyete geçerse, Maltepe bir cazibe merkezi haline gelecek. Yaklaşık 1.5-2 milyon turist ilçemize gelecek, harcama yapacak, esnafın yüzü gülecek, iş imkanları artacak. Bu proje sadece Maltepe’nin değil, Anadolu yakasındaki tüm ilçelerin, sizlerin projesi olmalı. Bu projeyi sahiplenin ve destek verin” şeklinde konuştu.

“MAHALLELER MÜTEAHHİTLERE TESLİM EDİLMEYECEK”

Son olarak, mahallenin en önemli sorunlarından olan kentsel dönüşüm, imar ve tapu sorunları hakkında da konuşan Kılıç, şunları söyledi: “Kentsel dönüşümde iki temel anlayışımız var. Bir, sizlerin onayınız olmayan herhangi bir projede asla olmayacağız. İki, mahallelerimizi hiçbir zaman müteahhitlere teslim olmuş hale getirmeyeceğiz. Ayrıca belediyemizde kentsel dönüşüm birimi kuruyoruz. En doğru bilgiyi buradan alacaksınız. Muhtarımızla tartıştık, konuştuk. Gülsuyu ve Gülensu mahallelerimiz bu konuda çok bilinçli, platformlar kurmuşlar. Bunlarla bir araya geldik, gerekiyorsa belediye bünyesinde, kentsel dönüşüm noktasında kamu hizmeti yerine getirecek bir birim kurarız ama asla ve asla buraları müteahhitlerin insafına terk etmeyiz. ”

Mahalle toplantısı sonrası semt pazarını ziyaret ederek pazarcılarla tokalaşan ve sorunlarını dinleyen Kılıç, daha sonra Cem Vakfı Maltepe Cemevi’ni ziyaret ederek, Cemevi Başkanı Yusuf Er ve yöneticilerle bir toplantı gerçekleştirdi. İnşası uzun yıllar devam eden cemevi kompleksi hakkında bilgi alan Kılıç, inşaatın bitirilmesi ve hizmete hazır hale getirilmesi noktasında her türlü desteği vereceklerini açıkladı. (24.09.2014)

 

Son Güncelleme: 24.09.2014 16:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72