Ağva'dan Somalı ailelere destek eli uzandı…

Şile'nin Ağva Mahallesi'nde, Soma'da yaşanan maden kazası nedeniyle Oruç...

Ağva'dan Somalı ailelere destek eli uzandı…

Şile'nin Ağva Mahallesi'nde, Soma'da yaşanan maden kazası nedeniyle Oruç...

24 Mayıs 2014 Cumartesi 11:20
Ağva'dan Somalı ailelere destek eli uzandı…

Ağva’dan Somalı ailelere destek eli uzandı…

Hasılat, 301 aileye gitti

Şile’nin Ağva Mahallesi’nde, Soma’da yaşanan maden kazası nedeniyle Oruç Kunduru isimli esnafın işlettiği lahmacun ve pide salonu bir gün için de olsa  müşterilerine farklı bir anlayışla hizmet verdi.

“Bugün Soma’daki kardeşlerimiz için çalıştık”

Ağva’da görüştüğümüz işletme sahibi Oruç Kunduru, “Soma’da yaşanan üzücü olaydan dolayı kendime ait küçük mütevazı dükkanımda ‘Soma için ne yapabilirim’ diye düşündüm… Bir gün de olsa müşterilerden hesap almayarak  dükkanın girişine  ‘SOMAYA YARDIM’ kutusu koydum ve  müşterilerden yedikleri içtikleri karşılığında hesaplarını yardım kutusuna atmalarını istedim” dedi. Daha sonra biriken parayı yetkililerin nezdinde banka hesabına yatırmayı planlayan Oruç Kunduru, yaptığı bu uygulamayla Ağva’da bulunan onlarca turistik tesisin ve iş yerinin yanında hayırsever bir esnaf olarak bir ilke imza attı.

Öğle saatlerinde başlayan servis ile dükkana gelen ve projeden haberi olmayan müşteriler, şaşkınlık yaşarken özellikle öğrenciler kampanyaya yoğun ilgi gösterdi. İşletme sahibi Oruç Kunduru yaptığı açıklamada; “Ben onlarca canın en kaz altında kaldığını ve onlarca eve ateş düştüğünü gördükçe, üzüntüden ne yapacağımı şaşırdım ve sonra kendimce, ‘ne yapabilirim’ dedim ve bu aklıma geldi. Yetkili mercilerden de izin aldıktan sonra çocuklarımla birlikte çalıştığımız iş yerimizin bir günlüğüne de olsa gelirini Somalı kardeşlerimiz, ailelerimiz için verdik. Bugün onların başına gelen yarın bizim de başımıza gelebilir” dedi.

""

İşyerine gelen öğrenciler de uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bugün Soma’daki kardeşlerimiz aile büyüklerini, yakınlarını kaybettiler. Yarın öbür gün bizim başımıza da böyle bir olayın gelmeyeceği ne malum. Bu nedenle biz de kendi imkanlarımız dahilinde katkıda bulunmak istedik” dedi. Bazı müşteriler ise kutuya attıkları bağışlardan sonra işletmeden dua ederek ayrıldı.

 

""

 

Son Güncelleme: 24.05.2014 11:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3