ADNAN KAHVECİ KARTAL’DA ANILDI

Bilim ve siyaset adamı Adnan Kahveci, ölümünün 25. yılında Kartal Yakacık’taki mezarı başında anıldı.

ADNAN KAHVECİ KARTAL’DA ANILDI

Bilim ve siyaset adamı Adnan Kahveci, ölümünün 25. yılında Kartal Yakacık’taki mezarı başında anıldı.

06 Şubat 2018 Salı 14:50
ADNAN KAHVECİ KARTAL’DA ANILDI

Kartal Belediyesi’nin düzenlediği anma töreninde, 5 Şubat 1993 tarihinde eşi ve iki çocuğuyla birlikte geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 46, 47 ve 48. hükümet dönemlerinde Devlet Bakanlığı, Maliye ve Gümrük Bakanlığı yapmış olan Adnan Kahveci, eşi Füsun Kahveci ve kızı Aslı Kahveci anıldı. Anma törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra Adnan Kahveci’nin oğlu Cihan Kahveci, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Adnan Kahveci Vakfı Başkanı Dr. Eyüp Kahveci, Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı Dr. Necmi Kurt, Dernek Vekili Mehmet Akdeniz, Trabzon Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Karamehmetoğlu, siyasi parti temsilcileri, Kartallı mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kartal Belediyesi birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, Adnan Kahveci için Kur’an-ı Kerim okundu. Törende konuşan Adnan Kahveci’nin oğlu Cihan Kahveci, “1993’te olan olayları ve yakın tarihi iyi okumamız, bugünkü gelişmeler açısından da çok önemli. Değerli tarih profesörümüz İlber Ortaylı’nın dünkü yazısında kaleme aldığı son cümlesi ile bitirmek istiyorum. -Adnan Kahveci gibi dürüstlük ve çalışkanlık yolunda hiç şaşmadan ilerleyen kişileri unutmamamız lazım. Bir toplum ancak böyle duyduğu şükran ölçüsünde var olabilir.- Geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Adnan Kahveci bizlere örnek olan bir insandı”

Törende konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de “Siyaset deyince hep akla kötü şeyler gelir. O kötülüğü yok eden bir insanla, temiz, dürüst bir insanla siyaset nasıl yapılır? Siyasetçilere yani bizlere örnek olan bir insandı. Ruhuna Fatiha okuyoruz. Halkla birlikte olan bir insandı. 25 yıldır bu anma programına katkı sağlayan Trabzon Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni de kutluyorum. İlber Ortaylı hocamız söylemiş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk -Mazide muktedirken bütün gücü ile çalışmış olanlara minnet hissi duymayan millet ayakta kalamaz- demiştir. Onun bu duygusuyla hareket ediyorlar. Onlara teşekkür ediyorum. 5 Şubat acı bir gün. 1993’te hepimiz üzüldük. O üzüntü tam geçmeden 6 Şubat’ta yine 25 yıl önce bu sefer babamı kaybettim. 93 yılı Türkiye için sıkıntılı bir yıldı. Adnan Kahveci hakkında ‘öldü, öldürüldü’ denildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir kuvvet komutanı; buzlanma nedeniyle uçak düşüyor, ölüyor ve bu açıklanamıyor. Bunlar açıklandığı zaman, ülkede demokrasi de gerçekleşecek demektir, derini hafifi neyse ortaya konulacak. Türkiye dünya coğrafyasının tam ortasında ayağını hangi tarafa basarsa dünyada denge o tarafa doğru olacak. Bizlerde biliyoruz ki bu coğrafyada her zaman bir şeyler oluyor. Ama hep birlikte birlikteliğimizi bozmadan bunların üstesinden geliyoruz, geleceğiz. Sayın Bakanımıza ve kızına, eşine Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah bir daha böyle şeyler göstermesin. Tüm şehitlerimize ve son olarak Afrin’de şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3