Adalar'da Kutlu Doğum Haftası kutlandı

Adalar İlçe Müftülüğü tarafından ‘Kutlu Doğum Haftası' nedeniyle Büyükada...

Adalar'da Kutlu Doğum Haftası kutlandı

Adalar İlçe Müftülüğü tarafından ‘Kutlu Doğum Haftası' nedeniyle Büyükada...

21 Nisan 2014 Pazartesi 18:00
Adalar'da Kutlu Doğum Haftası kutlandı

Adalar İlçe Müftülüğü tarafından ‘Kutlu Doğum Haftası’ nedeniyle Büyükada Anadolu Kulübü'nde etkinlik düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl Hz. Muhammed, din ve samimiyet temasının belirlendiği Kutlu Doğum Haftası etkinliğine Adalar İlçe Müftüsü Faruk Tut, Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Yerlikaya, Adalar Rum Ortodoks Kilisesi Pederlerinden Dimitri Çiropulos, Adalar Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve Adalılar katıldı.

1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Faruk Tut yaptı. Samimiyet kavramının önemine değinen Faruk Tut; itimat, güven, içten ve gönülden davranmak gösterişten uzak, olduğu gibi görünmek, göründüğü gibi olmak anlamında gelen samimiyetten maalesef günümüzde toplum olarak uzaklaşıldığını söyledi. İslam dininin riyakarlığa, komşusu açken tok yatmaya , yalana izin vermediğini ifade eden Tut, “Gerçek mümin ne aldatır ne de aldanır, dil, din, ırk ayrımı yapmaz” dedi.

Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Yerlikaya en ilkel toplumlardan günümüz toplumlarına kadar her toplumun bir dini olmuştur. Yeryüzünde tanrı tanımaz insanlara rastlanmıştır faka dinsiz hiçbir toplum olmamıştır. Dinin özü inançtır bir yüce varlığa inanmak tüm dinlerde ortaktır. Birde dinin dış kısmı vardır bunu da ibadetimizle törenlerimizle yerine getiririz dedi. Müslümanlığın Hz. Muhammed tarafından insanlığa gönderilen en son ve en mükemmel din olduğunu da sözlerine ekleyen Yerlikaya, Hz. Muhammedin toplum hayatını değiştirip geliştirmesiyle yönüyle aynı zamanda büyük bir devrimcidir dedi.

İlahi ve kasidelerin de okunduğu kutlama programında son olarak Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Osman Aydınlı'nın Hz. Peygamber ve Samimiyet konulu söyleşinin ardından sona erdi.

 

Son Güncelleme: 21.04.2014 18:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3