29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU KARTAL’IN SOKAKLARINA SIĞMADI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kartal’da coşkuyla kutlandı. Her yıl geleneksel olarak Kartallı Kazım Meydanı’nda başlayan yürüyüşe on binlerce Kartallı katıldı. Kartal Meydanı’nda verilen konserde ise ünlü sanatçı Erol Evgin, meydanı dolduran on binlerce Kartallıyı coşturdu.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU KARTAL’IN SOKAKLARINA SIĞMADI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kartal’da coşkuyla kutlandı. Her yıl geleneksel olarak Kartallı Kazım Meydanı’nda başlayan yürüyüşe on binlerce Kartallı katıldı. Kartal Meydanı’nda verilen konserde ise ünlü sanatçı Erol Evgin, meydanı dolduran on binlerce Kartallıyı coşturdu.

30 Ekim 2018 Salı 10:21
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU KARTAL’IN SOKAKLARINA SIĞMADI

Kartal’da her yıl coşkuyla kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, yine on binlerce kişinin Kartallı Kazım Meydanı’nda toplanması ile başladı. Burada toplanan vatandaşlar, Kartal Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Yürüyüşü’ne eşi Feray Öz ile birlikte katılan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yol boyunca vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Yürüyüşe ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, Kartal Belediyesi iştirak şirketlerinin yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve on binlerce Kartallı vatandaş katıldı. Sokaklara sığmayan kalabalık, ellerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posterleri ve Türk bayraklarıyla Kartal Meydanı’na kadar meşaleler eşliğinde yürüdü.

Başkan Altınok Öz’den Vals Gösterisi

Meydana ulaşan Kartallılar, konser öncesinde Kartal Belediyesi tarafından hazırlanan iki farklı gösteri izledi. 4 profesyonel dans sanatçısının yaptığı vals gösterisine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de eşi Feray Öz’ü dansa kaldırarak katıldı. Bir süre vals yapan Başkan Altınok Öz, Kartallılardan yoğun alkış aldı. Vals gösterisinin ardından, halk oyunları ekibinin hazırladığı zeybek gösterisi yapıldı ve bu gösteri de izleyicilerden yoğun alkış aldı. Kartal Belediyesi tarafından hazırlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Erol Evgin konseri öncesinde ise sahneye çıkan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartallılar ile gurur duyduğunu belirterek şöyle konuştu: “Sizlere bir şey sormak istiyorum. Bu meydanda 19 Mayıs 2019’da Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışının 100. yıl dönümünü kutlamaya hazır mıyız? 29 Ekim 1923’te yine bu meydanda hep birlikte Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünü kutlamaya hazır mıyız? Daha çok işimiz var çocuklar, -siz büyüyene kadar- dedik. -Bu düzen düzelene kadar hep beraber bu yolda yürüyeceğiz- dedik. Kuvayı Milliyecilerden Atatürk’e kadar yürüyüşümüz hep devam edecek. Bu yol sizi yormayacak. Yorulmayacaksınız, bıkmayacaksınız ve hedefe ulaşacaksınız. Sizlerle gurur duyuyorum ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum.”

Cumhuriyet’in 95. Yılına Özel Erol Evgin Konseri

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün konuşmasının ardından sahneye çıkan ünlü sanatçı Erol Evgin, verdiği konserle Kartallıları coşturdu. Çanakkale’den Kurtuluş Savaşı’na Anadolu Destanını anlatan türkülerin yanı sıra; dillere pelesenk olan şarkılarını da seslendiren Evgin’e meydanı dolduran on binlerce Kartallı eşlik etti. Konserde Gençlik Marşı’na da yer veren Erol Evgin, marşı birlikte söylemek için Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz’ü sahneye davet etti. Gençlik Marşı’nı Erol Evgin ile birlikte söyleyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Türk Pop müziğinin yaşayan efsanelerinden biri olan Erol Evgin’e teşekkür ederek kendisine Kartal heykelciği takdim etti. Başkan Altınok Öz, “Sanatçı Erol Evgin’in geçen yıl 29 Ekim’de Kartal’da konser vermesini arzu ettiklerini; ancak programının dolu olması nedeniyle 13 ay sonrasına yani 29 Ekim 2018’e randevu aldıklarını belirterek hem verdiği güzel konser için hem de Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkması nedeniyle teşekkür etti. Plaket töreninin ardından yaklaşık 1 saat sahnede kalan Erol Evgin, sevilen türkü ve şarkılarını tüm Kartallılar eşliğinde söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72