2013 Yılı Faaliyet Raporu onaylandı

Beykoz'un geleceğini şekillendiren çalışmalara imza atmak üzere yeni hizmet..

2013 Yılı Faaliyet Raporu onaylandı

Beykoz'un geleceğini şekillendiren çalışmalara imza atmak üzere yeni hizmet..

14 Nisan 2014 Pazartesi 15:33
2013 Yılı Faaliyet Raporu onaylandı

Beykoz’un geleceğini şekillendiren çalışmalara imza atmak üzere yeni hizmet dönemine başlayan Beykoz Belediye Meclisi’nde, 2013 Yılı Faaliyet Raporu görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.

Belediye bünyesindeki 19 müdürlüğün 2013 yılına dair tahmini ve gerçekleşen bütçe bilgileri ve yaptığı çalışmaların kalem kalem yer aldığı faaliyet raporu, 5 Nisan Cuma günü toplanan meclis genel kurulunda görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.

2013 yılı Faaliyet Raporu’nu görüşmek üzere Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in başkanlığında bir araya gelen meclis genel kurulunda öncelikli olarak 5395 sayılı yasa gereği, denetim komisyonu raporu okundu.

Belediye müdürlüklerine dair bütçe harcamalarının incelendiği, yeni hizmet yılında ilçeye daha etkin hizmet için öneri ve görüşlerin yer aldığı denetim komisyonu raporunun okunmasının ardından faaliyet raporu görüşmelerine geçildi.

Faaliyet Raporu görüşmeleri ilgili kanun gereği Meclis Başkan Vekili Manolya Demirören Tekin tarafından yönetildi.

Mecliste grubu bulunan AK Parti ve CHP’den grup sözcülerinin rapora ilişkin öneri ve bilgi taleplerini dile getirmesinin ardından, meclis üyelerinden konuşmak isteyenlere de söz verildi.   

2009-2014 yıllarını kapsayan 5 yıllık hizmet döneminde başlatılan imar çalışmalarının ilçe için en büyük kazanım olduğu ve artık hizmetlerin daha hızlı gerçekleşeceği ifade edilirken köy planlarının 2014 yılında tamamlanmasıyla ilçenin plan konusunda eksiğinin kalmayacağına değinildi.  

Başkan Çelikbilek: “2014 atılım yılı olacak”

Faaliyet Raporu görüşmelerinde genel kurula hitap eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek  imar ve mülkiyet sorununu geride bırakan Beykoz’un hizmetlerde atılım yaşayacağını söyledi. Başkan Çelikbilek; “Geride bıraktığımız hizmet döneminde imar ve mülkiyet sorunlarını çözüme kavuşturduk. İlçenin 1/1000’lik ve 1/5000’lik imar planı çalışmalarını tamamladık. Hem de bu çalışmaları belediye bünyesinde kurduğumuz kendi planlama ofisimizle yürüttük. Bu çalışmayı dışarıdan yaptırmadık, araziye çıkarak ‘milli’ bir plan hazırladık. Sadece köy planları kaldı. Planları kendimiz yapacak donanıma sahibiz. 2014 yılında inşallah köy planları da tamamlanacak. Köylerin mahalle statüsüne kavuşması dolayısıyla ertelediğimiz plan çalışmalarının Haziran sonuna kadar tamamlanmasını hedefliyoruz. Yılsonuna kadar da dönüşüme uygun alanları belirlemiş olacağız. Halkımıza tapu satışları başladı ve bu gelirler belediyenin kasasına giriyor. Bu gelir hizmete dönüşecek. İlçe sakinleri huzurlu ve güvenli günlere kavuştu. Artık Beykoz’un ufku açık, geleceği aydınlık. İlçe yeni dönemde hizmete doyacak, 2014 Beykoz’da atılım yılı olacak” dedi.

Başkan Çelikbilek konuşmasında yeni hizmet döneminde mecliste kardeşlik ve dayanışma ortamı içerisinde güzel çalışmalar yapılması temennisinde de bulundu.

Konuşmaların ardından, oylamaya sunulan 2013 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Son Güncelleme: 14.04.2014 15:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3