2013 Yılı Faaliyet Raporu Meclisten Geçti

Kartal Belediyesi 2013 Yılı Faaliyet Raporu, Belediye Meclisi'nde yapılan...

2013 Yılı Faaliyet Raporu Meclisten Geçti

Kartal Belediyesi 2013 Yılı Faaliyet Raporu, Belediye Meclisi'nde yapılan...

15 Nisan 2014 Salı 14:46
2013 Yılı Faaliyet Raporu Meclisten Geçti

Kartal Belediyesi 2013 Yılı Faaliyet Raporu Meclisten Geçti

 

Kartal Belediyesi 2013 Yılı Faaliyet Raporu, Belediye Meclisi’nde yapılan oylamayla kabul edildi. Meclis Başkanvekili Ali Ekber Şahin’in başkanlığında yapılan toplantıda, Kartal Belediyesi 2013 Yılı Faaliyet Raporu 16 ret oyuna karşılık 21 oy ile kabul edildi.  Belediyenin faaliyetleri hakkında meclis üyelerine bilgi veren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kendisine yöneltilen sorulara ve eleştirilere de yanıt verdi.
 

HALKA VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTTUK

Belediyenin geçtiğimiz beş yıl boyunca hayata geçirdiği projelerden söz eden ve muhalefetin sorularını da yanıtlayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Kartal’da halka verdiğimiz sözleri engellemelere rağmen yerine getirdik. Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Halk bizi tekrar seçti, çalışmalarımıza devam edeceğiz.
 

BİR İNSAN İYİYSE İYİ, BİR İŞ İYİYSE İYİ DEMEYİ BİLELİM

 

Kartal Belediyesi yeni hizmet binasının vatandaşlara şeffaf ve hızlı bir hizmet verdiğini de hatırlatan Başkan Altınok Öz, “Yeni belediye binası, akıllı bina gün geçtikçe tam randımanlı bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Bir insan iyiyse iyi deyin, bir iş iyiyse iyi deyin.  Bunu demeyi bilelim, hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız.  Her şeyi eleştir, her şeyi eleştir ama kötü eleştir.  Yanlış proje yaptığınız da yanlışı dönüp dolaşıp buraya getiriyorsunuz.  Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de sosyal tesisi var iyi de Kartal Belediyesi’nin olduğu zaman mı kötü?  Giden halk mutlu mu? Memnun mu? Siz onu sorun.  Halk bundan yararlanıyor mu? Onu sorun. Adaya giden 62 bin kişi mutlu olmuş mu, olmamış mı?  Siz bunları sorun. Kartal Belediyesi ada tesislerinden 62 bin yararlanan Kartallıdan haberiniz olmayacak; siz habire geleceksiniz ada tesisleriyle ilgili konuşacaksınız. Birini Orman Bakanlığı’ndan almışız, birini de Sınai Kalkınma Bankası’ndan almışız. 

 

KARTAL’I TARİHİNİ BİZ ARAŞTIRDIK

 

Kartal’ın tarihini araştırıp Kartallılarla paylaştıklarını da ifade eden Başkan Altınok Öz, “Kartal'ın tarihine sahip çıktık. Kartal tarihi kitabını yazdık. Kartallı Kazım kimdir, bilmiyordunuz.  Neyzen Tevfik'in ne olduğunu bilmiyordunuz. Kartal'ın tarihini araştırıp, öğrettik.

 

İSTANBUL’DA YELKEN  SPORUNUN YAPILACAĞI TEK YER DRAGOS BURNU’DUR

 

Kartal da yelken sporunun gelişmesi için her açıdan destek verdiklerinin altını çizen Başkan Öz konuşmasını şöyle sürdürdü; “İstanbul'da rüzgarın aşağı düşmediği tek yer Dragos burnunun doğu tarafıdır. İstanbul'da yelken sporunun yapılacağı tek yer orasıdır.  Dragos Yelken Kulübü bunu ücretsiz bedava vermektedir.  Biz Kartal Belediyesi ve Belediye spor yelken şubesi olarak oraya teknik destek veriyoruz.  Öğretim desteği veriyoruz. Son beş yıldır İstanbul Kartal'da önemli yelken yarışmaları yapılmıştır. O yarışmaların içinde ödüller var, plaketler, kapanış törenleri var. Aklınıza sadece yeme içme gelmesin. Birinci, ikinci, üçüncüye verilen ödüller, plaketler var. Yelken kulübüne 30 milyon mu 34 milyon mu vermişiz. Biz koca kenti Anadolu yakasının merkezi  Kartal diye diye, söyleye söyleye Kartal'ı Amerikalarda pazarlayacaksınız, yelken için 34 bin lira verileni buraya getirip konuşacaksınız.  Bunun anlamı var mı takdirinize sunuyorum”.  dedi.

 

DEPREM DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ ÖNERGELERİMİZ KANUNA GİRDİ

 

Kartal’da insan hayatının öncelikli olduğuna bir kez daha değinen ve 2009 yılındaki seçim bildirgesini hatırlatan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Altınok Öz’ün 2009 seçim bildirgesine bakıldığı takdirde şu yazar ;  ‘Depremi birlikte yeneceğiz. Deprem nedeniyle evi boşaltılacak kişilerden ruhsat alınmayacak. Bunu 2009 yılında dedik. Ayrıca yine 2009 yılında mecliste ‘Deprem dönüşüm nedeniyle evi boşalacak kişilere Sosyal Yardım Müdürlüğü bünyesinde 500 Türk lirası kira yardımı yapılsın’ diye karar alındı. Ama Danıştay’dan geri döndü.  Niye? ‘Belediye olarak siz bu yardımı yapamazsınız’ dediler. Van Erciş depreminden 9 ay önce meclisin kararları ortada… Sonra ne oldu? Halbuki bu ülke bu kent 1999 yılında acı bir deprem yaşadı. Birçok can kaybı oldu. Bir kent yok oldu. Ama biz ne yaptık? Van Erciş depremi olduktan sonra aklımız başımıza geldi. Sonra 6306 sayılı o yasayı çıkardık. Çıkartırken de Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız 39 Belediye Başkanını topladığında orada 4 tane önerge vermiştik,  öneride bulunmuştuk. İşte onlar kanuna girdi.  6306 sayılı yasadan yararlanarak millete söz veriyorsunuz;  o yasa hepimizin” diye konuştu.  

 

YERİNDE DÖNÜŞÜMÜ BİZ BAŞLATTIK

 

Kartal’da yerinde dönüşüm ve deprem dönüşümle ilgili yapılan çalışmalara da değinen Başkan Altınok Öz, “Deprem, bizim Kartal’da önceliğimiz oldu.

1949 yılında Kartal sanayi kenti ilan edildiğinde devlet devlet olarak  eğer burada çalışacak sermayeyi getirdi de o zaman emek düşünülmedi.  Emeğin oturacağı alanlar planlansaydı bu çarpık yapılaşma ortaya çıkmazdı.  O çarpık yapılaşma birinci yapılaşma dönemiydi.  Cumhuriyet tarihinden sonraki 1980'den sonra konut dönemi başladı. Toplu konut dönemi…  İşte orada da Kartal'da 359 tane toplu konut, site yapıldı. Bunun 150 tanesi Uğur Mumcu'da geri kalan Kartal'ın içinde. Bunların 83 tanesi 2001 deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılmıştır ama 169 tanesi depreme uygun değildir.  Birlikte çalışalım.  Mağdur olan vatandaşların sorunlarını birlikte çözelim.  Çünkü Kartal’da 5 yıl böyle yürüyeceksek burada da sorun varsa bu sorunda vatandaşa bağlı değil, hükümetin bir tercihine bağlıysa birlikte yol alalım. Buna da açığız.

Kentsel dönüşüme, deprem dönüşümüne ve yerinde dönüşüme devam edeceğiz. İnşallah bu işleri hep beraber el birliği ile yapacağız. Yeşil alanı imara açmadık.  Yeşil alanı imara açtıysak onun karşılığında bir yeri aldık.” diye konuştu.

""

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ

 

Kartal’da birlik ve beraberlik içinde güzel işlere imza atacaklarını vurgulayan Başkan Altınok Öz, “Sosyal demokrat belediyecilik yapmaya devam edeceğiz. Sayın muhalefetteki arkadaşlarımıza da bunu söylüyoruz. 5 yıl beraberiz. Sizlerde bizim bir parçamızsınız. Birlikte olursak Kartal için güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Hepinize sevgiler saygılar sunuyorum teşekkür ediyorum. Kartalımıza hayırlı olmasını diliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde güzel işler yapacağımıza inanıyorum.” dedi.

 

 

Son Güncelleme: 15.04.2014 14:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72