Yeni askerlik kanununu onaylandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Ka

Yeni askerlik kanununu onaylandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Ka

21 Şubat 2014 Cuma 22:49
Yeni askerlik kanununu onaylandı

Cumhurbaşkanı, yeni askerlik kanununu onayladı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik yapılmasına Dair 6519 sayılı Kanun”u onayladı.
Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 6519 sayılı "Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu" onaylayarak yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.
Kanuna göre, Genelkurmay Başkanı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile Jandarma Genel Komutanı, görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divanda yargılanması, bu suçlardan dolayı soruşturma açılmasına, Genelkurmay Başkanı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları hakkında Başbakan, Jandarma Genel Komutanı hakkında İçişleri Bakanı karar verecek.

Son Güncelleme: 21.02.2014 22:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72