Yazıcı: "İyi niyetle çözüm için çalışıyoruz"

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Mimar Sinan Mahallesi'nde halk...

Yazıcı: "İyi niyetle çözüm için çalışıyoruz"

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Mimar Sinan Mahallesi'nde halk...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Yazıcı: "İyi niyetle çözüm için çalışıyoruz"

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Mimar Sinan Mahallesi'nde halk meclisi düzenledi. Halk Meclisi'nde konuşan Başkan Yazıcı, 726 Ada'da yaşanan hukuki sürecin art niyetli insanlar tarafından suiistimal edildiğini söyledi. Yazıcı, "Tuzla'da problemli tek yer olarak burası kaldı ama iyi niyetle sürdürdüğümüz çalışmaları ve çözüm çabamızı, kötü niyetli olarak sabote etmeye çalışanlar var" dedi. 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Mimar Sinan Mahallesi'nde Halk Meclisi toplantısı düzenledi. Başkan Yardımcıları Ahmet Çabuk, Funda Oktay, Av. Mehmet Çelikel, Dr. Turgut Özcan ve birim müdürleri ile birlikte toplantıya katılan Başkan Yazıcı, hizmetlerini ve projelerini anlattı.

Mahalle sakinlerinden gelen yoğun talepler üzerine Şifa AVM'nin halkın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak bir kompleks şeklinde yapılacağını belirten Başkan Yazıcı, Spor Salonu'ndaki çalışmaların da devam ettiğini söyledi. Başkan Yazıcı, Tuzla Merkez ile Mimar Sinan Mahallesi arasındaki ulaşımın daha rahat sağlanabilmesi için İETT'nin yeni hat koyacağını söyledi. Tuzla Belediyesi'nin Şifa Mahallesi İnönü Caddesi'ndeki prestij caddesindeki çalışmaları tamamladığını belirten Başkan Yazıcı, İBB tarafından Mimar Sinan Mahallesi Emiroğlu Caddesi'nde yapılan çalışmaların da kısa sürede tamamlanacağını ifade etti. 

"Gecekondu Islah Projesi Türkiye'de bir ilk olacak"

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Mimar Sinan Mahallesi dere çevresindeki ıslah projesinin Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi. "Türkiye Cumhuriyeti'nde bir ilki gerçekleştiriyoruz. Gecekondu problemini net yaklaşımla çözüme kavuşturduk" diyen Başkan Yazıcı, "Dere çevresindeki gecekondularda yaşayan vatandaşlarımızın yeri hazır. Allah muhafaza yarın öbür gün buralara sel basmadan, üzücü bir olay olmadan gidin yeni evlerinizde gönül rahatlığıyla oturun" dedi. 

"726 Ada'da kararı yargı verecek" 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, vatandaşların 726 Ada'daki hukuki süreç ile ilgili sorularını yanıtladı. Söz konusu yerin 1962 yılından beri 3 kişilik aile ve devlet arasında mahkemelik olduğunu hatırlatan Başkan Yazıcı, "Burada hukuki bir süreç devam ediyor. Bağımsız yargı, bu konudaki kararını verecektir ama bir takım art niyetli kişiler "Belediye Başkanı isterse bu sorunu çözer" diye dedikodu yapıyor. Bunlar art niyetli, vatandaşlarımızı kandırmaya çalışan kişiler. Maalesef iyi niyetli çözüm çabamızı, kötü niyetle sabote etmeye çalışanlar var" dedi.

Tuzla'da ihtilaflı tek yerin 726 Ada olduğunu belirten Başkan Yazıcı, "Bir arsa üzerinde işlem yapabilmemiz için, tapuda mülkiyetin belli olması lazım. Belediye, tapuda mülkiyeti olmayan bir yere çivi bile çakamaz, çaktıramaz. Yargı kararını beklediğimiz için bir şey yapamıyoruz" şeklinde konuştu.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3