Tuzla'ya ‘Hayvan Doğal Yaşam Parkı'

'Hayvan Doğal Yaşam Parkı'nın tanıtımı Başkanı Şadi Yazıcı tarafından...

Tuzla'ya ‘Hayvan Doğal Yaşam Parkı'

'Hayvan Doğal Yaşam Parkı'nın tanıtımı Başkanı Şadi Yazıcı tarafından...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Tuzla'ya ‘Hayvan Doğal Yaşam Parkı'

Tuzla Belediyesi tarafından Akfırat'ta kurulan 'Hayvan Doğal Yaşam Parkı'nın tanıtımı Başkanı Şadi Yazıcı tarafından yapıldı. Akfırat'ta kurulan hayvan doğal yaşam parkının tanıtımına Çevre eski Bakanı, Aktör Ediz Hun ve hayvan dostları katıldı.

Başkan Yazıcı, insanlara ve çevreye olduğu gibi hayvanlara karşı da sorumluluk duygusuyla hareket ettiklerini ifade ederek, “Tüm canlılar Allah'ın bizlere emanetidir. Onlara karşı önemli sorumluluklarımız vardır. Bu sorumluluk duygusuyla hareket ediyor ve hizmeti sadece insana mahsus görmüyoruz. Çevremize ve çevremizdeki tüm canlılara karşı aynı sorumluluk duygusuyla hizmet verme gayretindeyiz” dedi.

Akfırat'taki 22 dönümlük arazide kurulan hayvan doğal yaşam parkında hayvan barınakları ve idari binanın yanı sıra aşı, tedavi ve operasyon birimleri de bulunuyor. Avrupa standartlarına uygun olarak inşa edilen Tuzla hayvan doğal yaşam parkında, Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı 2 veteriner hekim de görev yapıyor.

Çevreye zarar verme veya çevreden zarar görme ihtimali bulunan hayvanlar ile sakat, yaşlı, yavru, yavrulu anneler gibi hayvanlar görevli ekipler tarafından toplanarak hayvan doğal yaşam parkına getiriliyor. Şu an yaklaşık 350 hayvanın bulunduğu parkta toplanan hayvanlara aşılama, kısırlaştırma ve rehabilitasyon hizmeti veriliyor.

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3