Teksas Üniversitesi'nden GittiGidiyor.com da

Dünyanın en büyük elektronik ticaret şirketi eBay ve Türkiye iştiraki...

Teksas Üniversitesi'nden GittiGidiyor.com da

Dünyanın en büyük elektronik ticaret şirketi eBay ve Türkiye iştiraki...

24 Nisan 2013 Çarşamba 23:27
Teksas Üniversitesi'nden GittiGidiyor.com da

 Dünyanın en büyük elektronik ticaret şirketi eBay ve Türkiye iştiraki GittiGidiyor.com, Teksas Üniversitesi MBA programı öğrencilerini ağırladı. Herbiri farklı uzmanlık alanından mezun öğrenciler, Gittigidiyor.com yöneticilerinden Türkiye e-Ticaret pazarı,sektörde yaptıkları farklı uygulamalar, satış stratejileri, yönetim biçimleri ve şirketteki iş imkanları hakkında bilgiler aldılar.

 

43 Ülkede faaliyet gösteren, dünyanın en büyük elektronik ticaret şirketi eBay’in Türkiye iştiraki GittiGidiyor.com, Teksas Üniversitesi (The University of Texas at Austin) MBA programı öğrencilerine ev sahipliği yaptı. Gittigidiyor.com Genel Müdürü Cenk Angın’ın sunumuyla  başlayan ziyaret, GittiGidiyor.com’un farklı departmanlarındaki yöneticilerin konuşmalarıyla devam etti. GittiGidiyor.com Genel Müdürü Angın konuşmasında, yeni kurumsal yapılanma sürecini, pazara yönelik stratejilerini ve  Türkiye’deki e-Ticaret sektörünün gelişimi hakkında bilgileri öğrencilerle paylaştı. Angın sunumunda Türkiye ve Amerika’yı karşılaştırarak iki ülke arasındaki e-ticaret pazar payları hakkında bilgiler verirken yenilikçi uygulamalar hakkındaki konuşmasında “E-ticaretin bugünü ve geleceğinde en önemli trendlerden biri mobil dünyada olmak. Ebay 2011 yılında 69 milyar dolarlık işlem hacminin 5 milyar dolarını mobil satışlardan elde etti, 2012 yılında ise mobilden gelen satışlar katlanarak artmış durumda. Biz de bu alanda büyük yatırımlar yapıyoruz. Türkiye’de ilk kez hem alım hem satım yapılabilen yenilenen iPhone ve yeni Android uygulamasıyla mobil ticarette yine bir ilki gerçekleştirdik” dedi. Sunumunun ardından öğrenciler tarafından yöneltilen soruları Genel Müdür Angın, Satış Pazarlama Direktörü Hakan Kayaman ve Kıdemli Hukuk Danışmanı Serdar Yılmaz ile beraber yanıtladı.  

 

U.S News & World raporuna göre Amerika’nın her alana yönelik en kapsamlı MBA programlarından birisine sahip Teksas Üniversite’nin öğrencileri, GittiGidiyor.com ve e-Ticaret sektöründeki iş imkânlarıyla ilgili de bilgiler aldı. Sunumun ardından GittiGidiyor.com’un,  tasarım ve teknolojik yenilikleriyle dikkat çeken merkez ofisini gezen öğrenciler hayranlıklarını gizleyemedi. Teksas Üniversitesi MBA Program Direktörü Prof. Stephen T. Limberg “ Ziyaret ettiğimiz şirketleri seçerken sektörlerinde öncü olanları tercih ediyoruz. GittiGidiyor.com da Türkiye’deki e-Ticaret pazarını inceleyebileceğimiz en iyi şirketlerden birisi. Ayrıca şimdiye kadar gezdiklerimiz içerisinde beni en çok etkileyen ofislerden birisi oldu’ şeklinde konuştu.

 

GittiGidiyor.com’u ziyaret eden Amerika’nın en başarılı ve saygın MBA programlarından birisi olan Texas Üniversitesi’nin öğrencileri, Türkiye’deki iş imkanlarını araştırırken sektörlerinde lider şirketlerle görüşüp insan kaynaklarından iş hukukuna, teknoloji & ürün geliştirmeden, müşteri ilişkileri departmanına kadar bir çok bölümden bilgiler alıyorlar. Yaklaşık 40 kişilik bir grupla şirketleri ziyaret eden öğrenciler, kendi iş alanlarının farklı kültürlerde nasıl yapılandığı hakkında incelemelerde bulunuyorlar.

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 24.04.2013 23:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72