Sahe isimle otomobil kazandı!

Sahe isimle otomobil kazandı!

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sahe isimle otomobil kazandı!

Mersin'de fırında çalışan Saim Aybak adlı bir işçi, İstanbul tatilinde yolda dolaşırken bir radyonun düzenlemiş olduğu yarışmaya katıldı. Daha önce dolandırıldığı için otomobil ödüllü yarışmaya 'sahte isim' ile katılan Aybak, yapılan çekiliş sonrasında aracı kazanan isim oldu. 'Sahte isim' kullandığı için pişman olan Aybak, radyo yetkililerini şimdi ikna etmeye çalışıyor.

 

Mersin'in Bozyazı İlçesi'nde bir fırında işçisi olarak çalışan 33 yaşındaki Saim Aybak, yaklaşık 2.5 ay önce İstanbul-Beyoğlu'nda gezerken, Virgin Radio tarafından düzenlenen ve 'otomobil ödülü' olan bir yarışmaya katıldı. Yoldan geçerken karşısına çıkan iki kadının; "Şu otomobilin içindeki sakızı bulun, Mini Cooper sizin olsun" teklifini kabul etti, yarışmaya katılıp otomobildeki sakızı buldu. Ancak daha önce dolandırıldığı için yarışma formunu doldururken kendi ismi yerine; 'İbrahim Acıferhat' adını yazdı. Ancak daha sonra yapılan çekilişte otomobili kazanan isim olan Aybak, 'sahte isim' kullandığı için pişmanlık duydu.   

Aybak, "Tek umudum; çekiliş formuna yazdığım kendi adıma kayıtlı olan cep telefonu oldu. İbrahim Acıferhat isminde biri yok. Çekilişi yapan şirketin insafına sığınarak, kazandığım Mini Cooper'ı bekliyorum ama otomobilin devir masrafını karşılayacak param bile yok" dedi. Daha önce de dolandırıldığını anlatan Saim Aybak, başından geçen olayıysa şöyle anlattı; "Yaklaşık 2 yıl önce Beyoğlu Belediyesi'nin aş evinde yemek yerken yanıma gelen biri kendisini büyük bir şirketin personel müdürü olarak tanıtarak, beni Almanya'ya işçi olarak göndereceğini söyledi. Hatta adıma cep telefonları aldırdığını bile dile getirdi. Ancak dolandırıldığımı çok sonra öğrendim."  

Öte yandan, daha önce dolandırılan Saim Aybak'ı, Virgin Radio'nun yarışmasında Mini Cooper kazandığına yönelik kendisine gelen telefonlara inanmadığı, radyo yetkililerinin kendisini zor ikna ettiği öğrenildi. Bu arada, konuyla ilgili olarak haber çalışması yapmak isteyen gazetecilerin, Aybak'ı aradığı ancak kendisinin yine dolandırılmaktan korktuğu için gazetecilere; "Beni bir daha aramayın" diyerek, telefonu yüzlerine kapattığı kaydedildi. 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72