Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Fidan Dikti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Üsküdar'da fidan dikme törenine katıldı

Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Fidan Dikti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Üsküdar'da fidan dikme törenine katıldı

27 Nisan 2014 Pazar 14:40
 Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Fidan Dikti


 Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Fidan Dikti
 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Üsküdar’da fidan dikme törenine katıldı. Bakan Eroğlu, “Dünyanın incisi İstanbul’u yemyeşil yapmamız lazım” dedi.


Üsküdar Belediyesi tarafından Kirazlıtepe Şenol Güneş Parkı’nda düzenlenen kiraz fidanı dikim törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bulundukları yerin adının Kirazlıtepe olmasına rağmen etrafta kiraz ağacı olmadığını ifade ederek, “Esasen biz bütün Türkiye’yi yeşillendirmek için her doğan çocuk için hatta bundan sonra her evlenene şeker değil de en azından bir fidan vermek maksadıyla buna katkı yapmalıyız. Dünyanın incisi İstanbul’u yemyeşil yapmamız lazım. Onun için büyük bir seferberlik yaptık” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin fidan dikimi ve yeşillendirme konusunda büyük çalışmalar yaptığına değinen Eroğlu, İstanbul'da yol kenarları, parklar ve bahçelerin yeşile boyandığını anlattı.
İstanbul'da geçmiş dönemde 100'er bin erguvan ve ıhlamur fidanı dikildiğini belirten Eroğlu, "Bu sene 15 milyon fidanı İstanbul'da toprakla buluşturacağız. Bu seferberlik devam edecek" şeklinde konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise gelecek nesiller için ve daha yeşil bir İstanbul için çalıştıklarını söyledi.
Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi. Törenin ardından 3 bin kiraz fidanının dikim ve vatandaşlara dağıtımı yapıldı.
 

Son Güncelleme: 27.04.2014 14:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3