Memlekette çoban kalmadı

Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran,...

Memlekette çoban kalmadı

Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran,...

24 Nisan 2013 Çarşamba 11:57
Memlekette çoban kalmadı

Bursa Damızlık Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Oran, "İthal oluyorsa ithal çoban da getirelim. Hayvancılığın nları ithal çobanla çözülebilir" dedi.


’de çobanların önemine dikkat çeken Birlik Başkanı Yıldırım Oran, büyükbaş yetiştiriciliği profesyonel anlamda yapıldığı için bu alanda çobana ihtiyaç kalmadığını söyledi. Koyun ve yetiştiriciliğinde çobanın önemli olduğunu hatırlatan Oran, “Çobanlık apayrı bir . Artık ailelerde sayıları düştü ve yapı değişti. Çocuk bir tarafta oturacak, sini seyredecek, siz de 'Al bu koyunu, gündüz yat, dolaş' diyeceksiniz. Dolayısıyla çobanların çalışma şartları zor” dedi.

Türkiye’de çoban okulu açılması fikrini de değerlendiren Oran, “Çoban okulu açılmasını tuhaf karşılıyorum. Kendi çocuğum olsa çoban okuluna göndermem. Kötü bir şey olduğu için söylemiyorum. Ben bir çoban bulmaya kalktım, çobanın maliyeti 2 bin lirayı aştı. Bunun karşılanması çok zor. Hayvancılık çok fazla nılan bir meslek değil. Son zamanlarda da meralarımız ile elimizden alındığı için koyunlara hazır yem yedirmemiz gerekiyor. Çoban okulu açılsa kimi götüreceğiz? Türkiye refah ülkesi haline geldi.

Başka memlekette bunu şekilde yapacak çobanlar var. Dışarıdan doktor getirmesini düşünebiliyorsak çoban neden getirmeyelim? Bazı ülkelerde Türkiye'de çalışmak isteyen insanlar var. Eğer biz bunu içinden temin edemiyorsak, karlıysa, üretimimizi artıracak, gelirlerini düşürecekse yurt dışından çoban da getirebiliriz. Belirli bir süre çalışırlar, güzel de para kazanırlar. Üreticiler de kalır” dedi.

 

 

Son Güncelleme: 24.04.2013 11:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3