?Kırsal turizm ve köyde yaşam sürdürülebilirliği' projesi

?Kırsal turizm ve köyde yaşam sürdürülebilirliği' projesi

17 Mart 2013 Pazar 18:02
?Kırsal turizm ve köyde yaşam sürdürülebilirliği' projesi

Şile'nin Karabeyli Köyü'nde yaklaşık 40 dönümlük arazide, Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 2013 Bahar Diploma Projesi öğrencileri, ?kırsal turizm  ve köyde yaşam sürdürülebilirliği' projesi kapsamında  hocaları Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan, Yrd. Doç. Dr. Mehtap Özbayraktar, Yrd. Doç. Dr. Sonay Ayyıldız, Yrd. Doç. Dr. Rüveyda Kömürlü, Öğr. Gör. Ali Candan Büyükçelen, Arş. Gör. Dr. Ersan Koç, Arş. Gör. Funda Tan ile birlikte,  üretecekleri proje için yerinde inceleme yaptı...

""

Projede, köyde yaşamın sürdürülebilirliği için, köylerden şehre göçü önleyip istihdam yaratarak, köylere tersine göçü sağlayarak, kırsal alana yönelik, tarımsal nitelikte turizm programları tasarlamak amaçlanmakta. Şile için geliştirilecek bu tasarım modelinin, diğer bölgelerimize örnek teşkil etmesi hedeflenmekte olduğu belirtildi.

Projeye göre, öğrencilerin araziyi gezip fotoğraf çekimi yaparak kendilerine göre kırsal bölgede bir yaşam projesi çizmeleri planlanıyor. Yapılacak  projeler tip proje olup, tüm köyler için değerlendirilecek.

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri arazi üzerinde yaptıkları bu çalışmalarının ardından, Teke Köyü'nde doğal ürünlerden yapılan köy gözlemelerini tadarak bölgeye yakın olan Sarıkavak Şelalesi'ni de gezerek bölgedeki incelemelerini tamamladılar.

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72