Kalkan:“Mahallemizde hiçbir sorun yok”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kısıklı'ya taşındıktan sonra buranın imajı ...

Kalkan:“Mahallemizde hiçbir sorun yok”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kısıklı'ya taşındıktan sonra buranın imajı ...

24 Haziran 2014 Salı 15:18
Kalkan:“Mahallemizde hiçbir sorun yok”

Başbakanın mahallesinin muhtarı Erkan Kalkan:

“Mahallemizde hiçbir sorun yok”

 

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kısıklı’ya taşındıktan sonra buranın imajı da değişti haliyle. Kısıklı, artık en dikkat çeken mahallelerden biri. Nelerin değiştiğini ve mahallenin sorunları olup, olmadığını iki dönemdir muhtarlık yapan Erkan Kalkan’a sorduk.

 

Hani halk arasında çok bilen bilge kişilere, ‘mahalle muhtarı mısın’ deriz ya. İşte demek oluyor ki eskilerden beri mahallenin birçok sorunuyla uğraşan, çözümler üreten muhtarlarımızdan İstanbul’un en gözde mahallelerinden biri olan başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oturduğu Kısıklı Mahallesi muhtarı Erkan Kalkan’ı ziyaret ettik.

İstanbul’un en gözde mesire yerlerinden birisi olan Çamlıca Tepesi’nin eteklerinde kurulu olan Kısıklı Mahallesi, Küçük ve Büyük Çamlıca tepeleri gibi tarihî geçmişi olan gözde sayfiye yerlerini sınırları içinde tutan şanslı bir mahalledir. Kısıklı Mahallesinin ismini, çevrede bulunan çok sayıdaki su kaynaklarından aldığı söylenir.

 

19. yüzyılda Osmanlı siyasileri ve Müslüman zenginler tarafından tercih edilen Kısıklı, günümüzde de hala o özelliğini koruyarak siyasiler tarafından tercih edilmekte.  İkamet için Kısıklı Mahallesi’ni tercih eden siyasi isimlerden bir tanesi de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu. 1985 yılından beri oturduğu mahallesi Üsküdar- Burhaniye’den 2011 yılında Kısıklı Mahallesi’ne taşınan başbakanın yeni mahallesinin muhtarı ile yaptığımız kısa söyleşide Muhtar Erkan Kalkan sorularımıza içtenlikle yanıt verdi.

""

-Öncelikle sizi biraz tanıyabilir miyiz, Erkan Kalkan kimdir?

1972 Artvin doğumlu 3 çocuk babasıyım. İki dönemdir de bu mahallede muhtarlık görevini yürütüyorum.

-Çok eski tarihi olan bir mahallesiniz. Mahallenizin sorunları var mı?

Bizim mahallemizde sorun yok diyebiliriz. Aslında bu konuda şanslıyız. Eksiği olan bir mahalle değiliz. Mahallemizin en büyük sıkıntısı elektrik direklerinin yer altına alınmasıydı. Onu bu dönem çözdük. Şimdi aile hekimliği sıkıntımız var onu da Üsküdar Belediye Başkanımız ile görüştük en kısa zamanda çözülecek.

-Başbakan R. Tayyip Erdoğan bu mahalleye taşındıktan sonra mahallenizde neler değişti?

 

Aslında Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, mahallemize taşındıktan sonra çok da bir şey değişmedi. Her şey aynı. Sadece mahallemizin isimi biraz daha ön plana çıkarak tanındı.

-Peki, Başbakan taşındıktan sonra ev kiralarında veya fiyatlarında bir artış oldu mu?

Hiçbir artış olmadı. Burası Çamlıca.  Ekonomik özgürlüğünü kazanmış insanların oturduğu bir mahalle olduğu için fiyatlarımızda hiçbir oynama olmadı. Başbakanın buraya taşınması kiraları veya ev fiyatlarını artırmadı.

""

-Kısıklı Mahallesi güvenli bir mahalle midir, hiç asayiş sorunuyla karşılaştınız mı?

Zaten Üsküdar güvenli bir ilçe. İlçemizde hiçbir asayiş sorunu olmaz ki mahallemizde olsun. Başbakanın da kendi güvenliği, kendi korumaları var. Üsküdar varoş bir ilçe değil, mahallemiz Kısıklı da varoş bir mahalle değil, elit bir mahalleyiz. O yüzden ufak tefek hırsızlık olaylarının dışında bir asayiş sorunumuz yok.

-Mahallenizde gençlerin veya bayanların sosyal aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri bir sosyal alan var mı?

 Mahallemizde öyle bir alan yok ama komşu mahallelerimizde var, kadınlar oralara gidiyor. Gençlerimiz de Üsküdar Belediyesine ait ve mahallemizde bulunan Çamlıca Spor Kompleksi’ne gidip, oralardan faydalanıyor. Bizim mahallemizde sosyal alan yapabileceğimiz bir yerimiz yok.

-Siz, tekrar seçildikten sonra Başbakan size hayırlı olsun ziyaretine geldi mi?

Hayır, gelmedi. Keşke gelip bizi onurlandırsaydı ama gelmedi.

-Peki, siz sorunlarınızı, isteklerinizi direkt başbakana iletebiliyor musunuz?

Bir sorunumuz, bir isteğimiz olduğu zaman başbakanımıza iletebiliyoruz. Sağ olsun kendisi de hemen ilgileniyor. Çok şükür başbakanla ilişkilerimizde iyi, görüşürüz ama ben öyle hemen hemen her sorunu kendisine iletmem aşamadığımız sorunları iletirim.

Bu güzel sohbet sonrası Muhtar Erkan Kalkan’a başarılar dileyip teşekkür ederek yanından ayrılıyoruz.

 

 

Son Güncelleme: 24.06.2014 15:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3