Kalamış limanı özelleştiriliyor

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Denizcilik İşletmeleri ...

Kalamış limanı özelleştiriliyor

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Denizcilik İşletmeleri ...

28 Şubat 2014 Cuma 18:39
Kalamış limanı özelleştiriliyor

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.'ye ait İstanbul'un Kadıköy İlçesi Zühtüpaşa Mahallesi, Kalamış-Fener Caddesi mevkiinde bulunan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nı bir bütün halinde 30 yıl süreyle ‘İşletme Hakkının Verilmesi’ yöntemiyle özelleştirecek.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.'ye ait, İstanbul'un Kadıköy İlçesi'nde yer alan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirme ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.'ye ait İstanbul'un Kadıköy İlçesi Zühtüpaşa Mahallesi, Kalamış-Fener Caddesi mevkiinde bulunan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanını bir bütün halinde 30 yıl süreyle ‘İşletme Hakkının Verilmesi’ yöntemiyle özelleştirecek. Özelleştirme için belirlenen geçici teminat bedeli 10 milyon dolar olacak. Teklifler 12 Mayıs 2014'e kadar verilebilecek.

İhale doküman bedeli 20 bin TL olacak

İhale, pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale Komisyonu'nca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmelerine devam edilen Teklif Sahipleri'nin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek. İhaleye gerçek kişiler, tüzel kişiler veya ortak girişim grupları katılabilecekler. Özel yatırım fonları ise ihaleye içinde en az bir gerçek veya tüzel kişinin bulunduğu ortak girişim grubunda üye olarak katılabilecek. İhale için ihale doküman bedeli 20 bin TL olacak. İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı almak için yatırılan bedel hiçbir şekilde iade edilmeyecek. Tekliflerin 12 Mayıs 2014 tarihinde saat 17.00'e kadar elden teslim edilmesi zorunlu olacak. İdare ihaleyi yapıp yapmamakta, dilediğine yapmakta ve teklif verme süresini belirli bir tarihe kadar veya bilahare belirlenecek bir tarihe kadar uzatmakta serbest olacak. İşletme hakkının yurt dışındaki yerleşik taraflara devri yürürlükteki yabancı sermaye mevzuatına ve ilgili diğer mevzuata tâbi olacak. Söz konusu mevzuat Hazine Müsteşarlığı Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'nden temin edilebilecek. Özelleştirme işlemleri her türlü vergi, resim ve harçtan muaf olacak.

Son Güncelleme: 28.02.2014 18:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72