İlk savaş gemimiz göreve hazır

İlk savaş gemimiz göreve hazır

26 Şubat 2013 Salı 11:16
İlk savaş gemimiz göreve hazır

Pendik askeri tersanesinde yapılan Türkiye'nin ilk milli savaş gemisi ‘TCG Heybeliada' basın mensuplarına tanıtıldı. Tersanede ‘TCG Heybeliada' gemisine ilişkin Tersane Plan Keşif Dizayn Müdürü Mühendis Albay Enis Perçin tarafından verilen  brifing toplantısına Tersane  Komutanı Tuğamiral Ahmet Çakır da katıldı.

 

Ulusal savunma ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir misyon  üstlenecek olan MİLGEM korvetlerinin, savaş sistemleri entegrasyonu da dahil  olmak üzere tüm dizayn, entegrasyon ve analiz çalışmalarının İstanbul Tersanesi  Komutanlığı tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden Albay Perçin, ‘TCG Heybeliada'korvetinin inşasının, 11 bine yakın resim ve doküman  ile bin tona yakın gemi inşa çeliği, yaklaşık 10 kilometre boru, 240 kilometre  kablo ve 10 bin adet ekipman ve teçhizat kullanılarak tamamlandığını belirtti.

  

Perçin, bu projeyle 5 bin kişiye istihdam sağlandığını bildirerek; ilk kez bu boyutta bir geminin form optimizasyonu, model deneyleri, manevra ve denizcilik hesaplarının yurt içinde yapıldığını anlattı. Perçin açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sonlu elemanlar analizi, 3 boyutlu modelleme, elektrik sistemleri dizaynı  yerli imkanlarla gerçekleştirilmiş ve  t patent   alınarak, tescillenmiştir. Ayrıca bu gemi ekonomimize katkıda bulunarak bir  teknolojik atılım projesidir.


""

 

Dizayn, inşa ve entegrasyonu, Türk Deniz Kuvvetleri tarafından tamamen  milli imkanlarla, ulusal ve uluslararası askeri standartlara uygun olarak yapılan ‘TCG Heybeliada', ilk defa korvet tipi bir savaş gemisinin, milli tasarım ile  inşa edildiği MİLGEM Projesi'nin ilk gemisi özelliğini taşıyor.

 

Tek gövdeli deplasman tipi tekne formuna sahip 99,5 metre boyunda, 14,4 metre genişliğinde, 2 bin 300 groston ağırlığındaki ‘TCG Heybeliada'nın azami sürati 30 knot, seyir sığası yaklaşık 3 bin 500 deniz mili. Gemide ayrıca bir adet helikopter için gerekli platform, hangar ve kapsamlı  destek ekipmanları bulunuyor.


""

 

‘TCG Heybeliada', verilebilecek harekat görevlerini icra edebilmek amacıyla, hava, suüstü, sualtı ve elektronik harp maksatlı, gelişmiş hedef arama  ve takip sistemlerine, suüstü ve hava hedeflerine karşı güdümlü mermi ve top  sistemlerine, sualtı hedeflerine karşı torpido sistemine, elektronik destek ve   lazer ikaz sistemi ile RF/lazer çıkış yapan radar ve güdümlü mermileri tespit  imkanına, yüksek teknoloji muhabere sistemlerine sahip. 14 subay, 47 astsubay, 21 erbaş, 3 uzman erbaş olmak üzere toplam 85 personelin görev yaptığı gemide, 120 kişilik kamara bulunuyor.” 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72