Farklı kıtalar İSMEK'te buluştu

İSMEK; dünyanın 6 kıtasından insanı, eğitimleri sayesinde bir araya getiriyor...

Farklı kıtalar İSMEK'te buluştu

İSMEK; dünyanın 6 kıtasından insanı, eğitimleri sayesinde bir araya getiriyor...

27 Nisan 2014 Pazar 14:42
Farklı kıtalar İSMEK'te buluştu

İSMEK; dünyanın 6 kıtasından insanı, eğitimleri sayesinde bir araya getiriyor. Bu yıl 93 ülkeden toplam 1759 yabancı uyruklu İstanbullu, sanat ve meslek eğitimi almak için İSMEK’i tercih etti.

İSMEK’te eğitim alan İstanbulluların arasında, çeşitli nedenlerle ülkemize gelerek İstanbul’da yaşayan çok sayıda yabancı kursiyer bulunuyor. İş ve evliliğin yanı sıra ülkelerinin içinde bulunduğu zorlu yaşam koşulları gibi nedenlerle İstanbul’da ikamet eden pek çok yabancı uyruklu, İSMEK eğitimlerine katılıyor. Asya, Avrupa, Afrika, Kuzey- Güney Amerika, Avustralya kıtalarından toplam 93 ülkenin insanı, İSMEK eğitimleri ile bir araya geliyor.
 
İSMEK’te eğitim gören yabancı uyruklu toplam 1759 kursiyer arasında, sayı çokluğu bakımından ilk sırayı Asya ülkeleri alsa da, dünyanın her kıtasından kursiyer İSMEK’te eğitim almayı tercih ediyor. İSMEK’in yabancı uyruklu kursiyerlerin geldikleri bazı ülkeler şöyle: Rusya, Ukrayna, Bulgaristan, Gürcistan, Güney Kore, Japonya, ABD, Macaristan, Belçika, Polonya, Filipinler, Fransa, İspanya Suriye, Azerbaycan, Kazakistan, Moldova, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan.

Yabancı kursiyerler Türkçe ve İngilizce için İSMEK’i tercih ediyor

Başka bir ülkede yaşıyor olmanın getirdiği en büyük problem olan dil problemine İSMEK’te çözüm arayan 669 yabancı uyruklu kursiyer,  İSMEK’te  Türkçe eğitim alıyor. Yabancı uyruklu İstanbullular, dünya dili olan İngilizce’yi öğrenmek için de İSMEK’i tercih ediyor. Branşlar listesinde İngilizce 173 kişi ile ikinci sırada yer alıyor.

En çok tercih edilen ilk 10 branş listesindeki

diğer branşlar ise sırasıyla şöyle:

Diksiyon,Takı Tasarımı
Bilgisayar Kullanımı
Aerobik- Fitness Plates
Guaj Boya Resim
Fitness – Bay
Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme
Arapça
İğne Oyası
Boyacı-Çini işlemeci. 

Son Güncelleme: 27.04.2014 14:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3