DÜNYEV, yetimlere yönelik eğitimle çığır açmaya...

Dünya Yetimler Eğitim Vakfı ( DÜNYEV), ülkemizde 60 bin, dünya genelinde...

DÜNYEV, yetimlere yönelik eğitimle çığır açmaya...

Dünya Yetimler Eğitim Vakfı ( DÜNYEV), ülkemizde 60 bin, dünya genelinde...

18 Eylül 2014 Perşembe 13:43
DÜNYEV, yetimlere yönelik eğitimle çığır açmaya...

DÜNYEV, yetimlere yönelik eğitimle çığır açmaya hazırlanıyor!

Dünya Yetimler Eğitim Vakfı ( DÜNYEV), ülkemizde 60 bin, dünya genelinde 160 milyon yetim çocuğa ulaşmak istiyor.   Vakfın hedefi yalnızca eğitim masrafları ve sosyal aksaklıklarını gidermek değil, yetimlerin istidatlarına göre stratejik kurumlara yerleşmesini sağlamak.

Medeniyetin en önemli dinamiklerinden olan ehil insan modelini yeniden yeşertmeye çalışan Vakıf, toplumun ihtiyacı olan bilim adamı, donanımlı meslek sahibi, kanaat önderi, aydın, din adamı ve belirli ülkelerdeki stratejik ihtiyaçları karşılayabilecek niteliklere sahip insan yetiştirmek için kolları sıvadı.

Yerel birimlerle ciddi koordinasyon

Türkiye genelinde birçok şubesi olan Vakıf, İstanbul’da da Ümraniye, Üsküdar, Çekmeköy, Tuzla gibi noktalarda şube sayısını artıyor. Yetim çocuklara onları mahçup etmeyecek şekilde ulaşmaya çalışan DÜNYEV; belediye,kaymakamlık, muhtarlık ve yerel yönetimin tüm katmanları ile koordinasyon sağlamış durumda.

Dünya Yetimler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Çavuşoğlu vakfın projelerini Flashaber’e anlattı. Çavuşoğlu, “Yetimlerin sürekli bakımını sağlamak bizim için elzem bir konu ve önceliklerimiz arasında ilk sırada” dedi.

“Türkiye’de kimse ‘bu adamın bu kurumda ne işi var’ dememeli”

Yola çıkarken hedefledikleri eğitim biçiminin Darüşşafaka modelini andırdığını, ancak bundan daha ileri bir düzeyde olduğunu belirten Prof. Dr. Yüksel Çavuşoğlu, “İnkıtaya uğramış olan medeniyetimizin insan odaklı temelini yeniden canlandırmak istiyoruz” diye konuştu.

Çavuşoğlu açıklamasında, “Bizim altyapımız hazır. Osmanlı Devleti de Enderun Mektebi’nde buna benzer çalışmalar yapmış. Bizim için iyi bir referans olacağını düşünüyorum. Bizler büyük projelerde yer almak zorundayız. Türkiye’de kimse, ‘bu adamın bu kurumda ne işi var’ dememeli. Yetimlerle göz göze gelmeli ve kalplerimizle birbirimize ısınmalıyız” ifadelerinde bulundu.

“Vakfın çalışmaları sadece Müslüman yetimlere yönelik değil”

Bu çalışmanın sadece Müslüman yetimlerle sınırlı olmayacağının altını çizen Yüksel Çavuşoğlu, “Bu çalışmayı Türkiye’de başlatacağız ve adım adım tüm ülkelere yardım elimizi uzatacağız. Yeryüzü sadece Müslüman yetimlerle sınırlı değil. Bize Kuran-ı Kerim, ‘Yetimlere yardım ediniz’ diye sesleniyor. Müslüman yetimlere demiyor. Öyleyse bu bizim için bir görevdir”.

Gülen, yetiştirdiği insanları devlete karşı güce dönüştürdü”

Gülen Cemaati’ndeki yapılanmaya da dikkat çeken Çavuşoğlu, Cemaatin yetiştirdiği insanları sadece bir güce çevirdiği ve kendi ali menfaatleri için kullandığını söyledi ve,“Toplumda Gülen cemaatine karşı geçmişten gelen büyük bir kuşku vardı.  2002 yılından sonra Yargı, Askeriye, Emniyet ve Bürokrasi gibi alanlarda yetiştirdikleri insanları politik çizgide hareket etmeye zorladılar. Bu, eğitim anlayışının kutsiyeti ile uyuşmuyor. Yetiştirdikleri insanları güce dönüştürdüler. Tıpkı İngilizlerin yaptığı gibi. Eğitimin bu tip meselelere alet edilmemesi gerekir. Çünkü toplumda insan yetiştirmek isteyen kurum ve kuruluşlara saygı ve inanç azalır” dedi. 

 

 

 

Son Güncelleme: 18.09.2014 13:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3