Ali Baba Türbesi, Nevruz'u kutla

Her yıl geleneksel hale getirilen baharın müjdecisi Nevruz bayramını...

Ali Baba Türbesi, Nevruz'u kutla

Her yıl geleneksel hale getirilen baharın müjdecisi Nevruz bayramını...

27 Mart 2014 Perşembe 18:26
Ali Baba Türbesi, Nevruz'u kutla

Ali Baba Türbesi, baharı müjdeleyen Nevruz’u kutladı

 

Her yıl geleneksel hale getirilen baharın müjdecisi Nevruz bayramını bu yıl da coşkuyla kutlayan Sivas Ali Baba Türbesi, çok sayıda ‘Can’larla birlikte mahalleyi dolaşarak komşularını etkinliğe davet etti.  Samimi ve sıcak bir ortamda geçen Nevruz bayramı kardeşlik mesajları verilerek sona erdi.

 

Sivas Ali Baba Türbesi her yıl geleneksel hale getirdiği baharın müjdecisi Nevruz bayramını coşkuyla kutladı. Ali Baba Türbesi Dedesi Tahir Aslandaş, kutlama öncesi yaptığı konuşmada; “Çok mutluyuz. Katılımın daha çok olacağını umuyorum. Herkesin kendi yoluna ikrarına sahip olmasını istiyoruz” dedi. Herkesin duyarlı olmasını isteyen Tahir Dede; “Çocuklarınıza mutlaka eğitim veriniz. Kendi gelenek ve göreneklerinizi öğretiniz. Bakın, Alevi düşünürleri, pirleri, ozanları, hatta dergâhları Alevilik’ten koparılıp gasp ediliyor. Sünnileştiriliyor.  Örnek vermemiz gerekirse Hacı Bektaş-ı Veli Dergâhı, Ekmek Yemez Sultan Dergâhı, Karaağaç Dergâhı, Abdal Musa Dergâhı, Şahkulu Sultan Hilmi Dede Dergâhı, Sücaattin Veli Dergâhı, Karacaahmet ve alabildiğine bir resmi din özümsemesi ile asimile ve Sünnileştirme politikası tezgâhı ile karşı karşıya. Bugün tamamen özel kişi ve kuruluşlara peşkeş çekilmiştir. Bu, yanlış ve hukuk dışı uygulamalar Alevi-Bektaşileri son derece rencide etmekte. Sabrımızın sınırlarını zorlamasınlar” dedi. Daha sonra mahallenin tüm sokak ve caddelerini gezerek şenlik içinde halaylar çekerek çevredeki vatandaşlar Nevruz bayramını kutlamaları için davet edildi.  Pişirilen kurbanlar, yapılan dualarla orada bulunan tüm ‘Can’lara ikram edildi.

""

Son Güncelleme: 27.03.2014 18:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72