Van'a Aydos Evleri gidiyor

Sultanbeyli Belediyesi deprem sonrası yardım elini uzattığı Van'a ...

Van'a Aydos Evleri gidiyor

Sultanbeyli Belediyesi deprem sonrası yardım elini uzattığı Van'a ...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Van'a Aydos Evleri gidiyor

Sultanbeyli Belediyesi deprem sonrası yardım elini uzattığı Van'a şimdi de 100 adet 'Aydos Evi' gönderiyor. Başkan Hüseyin Keskin'in bölgede yaptığı incelemelerin ardından, kardeş köy ilan edilen Dinlence, Çimen ve Çatakdibi köylerinde çalışmalarını tamamlayan uzman ekip 300 evin tamamını gezerek vatandaşların ihtiyaçlarını belirledi.

Deprem felaketi yaşanan Van'da yaralar sarılmaya çalışılıyor. Depremin hemen ardından başlatılan yardım seferberliğine Sultanbeyli'de katılmış ve bölgeye 4 TIR dolusu yardım ulaştırmıştı. Başkan Hüseyin Keskin de bölgeye giderek Vanlı depremzedelerin acısını paylaşmış ve bölgede incelemelerde bulunmuştu. Ziyaret sırasında Erciş'e bağlı 3 köy Sultanbeyli'nin kardeş köyleri ilan edilmişti.

Başkan Keskin'in ziyaretinin ardından başkan danışmanı, birim müdürleri, mühendis, sosyolog ve psikologdan oluşan uzman ekibimiz 3 kardeş köyü ziyaret ederek ihtiyaçları yerinde tespit etti. Başkan Danışmanı Ahmet Subaşı, Strateji Geliştirme Koordinatörü Halil İbrahim Akıncı, Mali Hizmetler Müdürü Ramazan Bürcü, Teftiş Kurulu Müdürü Harun Uslu, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Dr. Can Öztürk, Etüt ve Proje Şefi Ahmet Söğütçü, İnşaat Mühendisi Murat Karal, Sosyolog Nurten Çağlın ve Psikolog Sinem Altınbaş'tan oluşan inceleme ekibi, Çatakdibi (Zortul), Çimen (Dilan) ve Dinlence (Pertak) köylerine gitti.

Ekip, üç köydeki yaklaşık 300 haneyi tek tek ziyaret ederek köy muhtarları, öğretmenler ve vatandaşlarla birebir görüştü. Vatandaşların sağlık durumlarıyla ilgili incelemelerde bulunan ekip, binaların hasar durumuna dair veriler topladı. Afet Koordinasyon Merkezi'nden eksik noktalar hakkında bilgi alıp ihtiyaçları yerinde belirlemiş oldu. 4 gün bölgede kalan uzman ekip Sultanbeyli'ye dönüşünde tespit edilen eksiklerin giderilmesi noktasında hummalı bir çalışma içerisine girdi.

Bu hedef doğrultusunda bölge halkının en çok ihtiyaç duyduğu barınma sorununu çözmek amacıyla 'Aydos Evi' diye adlandırılan yalıtımlı, 22 metrekarelik barınma evlerinin yapımına başlandı. 100 adet yapılacak Aydos Evleri'nin yanı sıra köylülerin talepleri doğrultusunda oluşturulan gıda paketleri, her haneye en kısa sürede ulaştırılacak. Kısa, orta ve uzun vadede Sultanbeyli halkının da desteğiyle hayata geçirilmesi planlanan projelerle kardeş köylerin alt ve üst yapı çalışmalarının tamamlanması hedeflenmekte.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3