Başkan Zengin'den tiyatro sürprizi

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin ...

Başkan Zengin'den tiyatro sürprizi

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin ...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Başkan Zengin'den tiyatro sürprizi

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Maltepe Belediyesi bünyesinde sanat etkinliklerini gerçekleştiren Maltepe Sanat Tiyatrosu'na jest yaparak sahneye çıktı.

Turgut Özakman'ın usta kaleminden çıkan ve Özcan Alpar'ın yönettiği Fehim Paşa Konağı'nı sahneye taşıyan Maltepe Sanat Tiyatrosu'na manevi katkıda da bulunan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, oyunun finalinde sahneye çıkarak izleyicilere hoş bir sürpriz yaşattı. Ünlü tiyatrocu Levent Kırca, sanatçı Özdemir Erdoğan, gazeteci Can Ataklı'nın da aralarında bulunduğu birçok sanatsever oyunu ayakta alkışladı.

Oyun bitiminde kısa bir konuşma yapan Başkan Zengin, “Maltepe Sanat Tiyatrosu 2 yıl önce tohumlarını attı. Arkadaşlarımız o tarihten beri dördüncü oyunlarını sergilediler. Bu kara perdenin arkasında neler oluyor, görmek istedim. Mesai bitiminden sonra gece birlere kadar süren provalara zaman zaman eşlik ettim. Arkadaşlarımızın emeklerini, çabalarını gördüm. Günlerce yaptığımız bu çalışmaları burada sizlere sunmuş olduk. Ben bu anlamda başta oyun yönetmenime ve çalışmalarında katkısı olan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Fehim Paşa Konağı; ihbar, iftira, ihanet gibi erdemsizliklerin kol gezdiği, II. Abdülhamit'in korku imparatorluğu yöntemleriyle hâkim olduğu zamanlardan bu zamanlara birbirinden renkli ve aslında çok tanıdık tiplerle dolu, “bürokrasimizin genetiği” hakkında ibret dolu bir müzikli komedi.  Oyunun dekorları Vedat Oyuryüz, oyun müzikleri Volkan Kirpik imzası taşıyor.

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin'in maddi ve manevi katkılarıyla sahnelenen oyun sezon boyunca ücretsiz olarak her cumartesi Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72