Engelli dostu Çekmeköy

‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü' tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ...

Engelli dostu Çekmeköy

‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü' tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Engelli dostu Çekmeköy

‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü' tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinliklere sahne oluyor. Ana mesajı ‘dünyada yaşayan her insanın potansiyel bir engelli olduğu' gerçeğini hatırlatmak temeline dayanan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engellilik hakları başta olmak üzere, engelliliğe karşı yapılan çalışmalarla insanlara ulaşıyor.

Kurulduğu ilk günden beri engelliler konusundaki çalışmalarına öncelik veren Çekmeköy Belediyesi de Engelliler Günü'nde birçok etkinliğe imza atıyor. ‘Engel Olma, Destek Ol'  sloganıyla bu hafta içinde yapılacak konferans ve çalışmalarla sürdürülecek olan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın, engelli vatandaşlarımızın medikal ihtiyaçlarını karşılaması ile başladı.

Çekmeköy Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını aralıksız sürdüren Belediye Engelliler Masası (BEM) ve Çekmeköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nce toplanan plastik kapaklar yardımıyla alınan tekerlekli sandalyeler, Başkan Ahmet Poyraz tarafından ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Engelli vatandaşlarımıza yapılan ziyaretlerde Ak Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Şahmettin Yüksel de Başkan Poyraz'ı yalnız bırakmadı.

Engelli vatandaşları ziyaret ederek kendilerine tekerlekli sandalye yardımını ulaştıran Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, 3 Aralık Engelliler Günü ile ilgili mesajında “Engellilerin topluma kazandırılması, insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla tüm dünyada adına etkinlikler düzenlenen 3 Aralık Engelliler Günü, bir anlamıyla da yaşamını engelsiz sürdüren insanlara yürümenin, görmenin, duymanın, hissetmenin, bireysel ihtiyaçlarımızı karşılamanın ve çevrede olup bitenleri anlamlandırmanın, yani kısacası yaşamının güzelliklerini fark etmenin değerinin daha iyi anlaşıldığı bir gündür. Bu anlamlı günde ‘Engelli Dostu Çekmeköy' düsturumuzdan hareketle gerek Çekmeköy ilçesindeki yapılanmalarımızda, gerekse sunulan hizmetlerde engellilik bilinci ile hareket ettiğimizi ve her zaman engelli vatandaşlarımızın hizmetinde olmaya devam edeceğimizi belirtmek isterim”  dedi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72