Enflasyon rakamlarını erken açıklayan TÜİK'in, yaptığı açıklama, bunun sebebinin ?prosedür dışında verinin erken yüklenmesi ve serbest bırakılması olduğunun belirlendiği' şeklinde oldu. Kasım'da TÜFE yüzde 0,38,ÜFE yüzde 1,66 oranında artmış. Gıdadaki düşüş ise ilginç?
Benzine,elektriğe, doğalgaza, peynire, zeytine, bakliyata,içkiye, sigaraya,konfeksiyona ve yağa gelen zamları saymazsak ...
Satın alma gücü paritesine göre yoksulluk oranlarının düştüğü de ifade ediliyor? Ve açıklamada; yoksulluk, kırsal bölgelerde yaşayanlarda azalırken kentlerde yaşayanlarda artmış. Ne güzel, iç açıcı bir haber! Hele de şu günlerde?
Ben de diyorum ki; kırsal kesimden kentsel kesimlere, yani büyük şehirlere yoksulluk ve işsizlik nedeniyle göç edenler yaşadıkları kırsal bölgede insan mı bıraktı? Tabii olarak; kırsal kesimde yoksulluk oranı düşecek, amma buna mukabil kentlerdeki yoksulluk oranı yükselecek. Çünkü, kentlerde yaşanan geçim sıkıntısı bu göçlerle katlanarak artış gösterdi.
Şehirdeki istihdam ortamı, eğitim ve sağlık kurumlarının varlığı ve şehir hayatının çekiciliği kentleri cazibe merkezi haline getirdi ve kırsal bölgeden şehre doğru nüfus hareketini hızlandırdı. Diğer taraftan veraset yoluyla toprakların parçalanması, verimli toprakların daha az sayıdaki çiftçilerin elinde toplanması ve fakirleşme de köylerden kaçış sebebi arasında...
1980 yılından sonra ise doğu ve güneydoğu bölgelerindeki terör nedeniyle can ve mal güvenliğinin kalmayışı göçün en büyük etkeni haline geldi.  Bunların dışında köyden kente göçün nedenlerini itici nedenler ve çekici nedenler olarak iki bölümde toplayabiliriz:  
 Ne var ki hala ülkede günlük harcamayla uğraşılıyor ve ortaya atılan ilginç rakamlarla insanlar aptala dönüyor... Daha doğrusu anlayan beri gelsin... Sözün özü: Kırsal kesim zaten yoksuldu, yok oldu? Kentli kesim ise iyice yoksullaştı? Müstesna zümre hariç tabii? Onlar kazançlarına kazanç ekliyorlar?
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.