Yoksulluk sınırı 1400 TL. olarak açıklandı. Buna göre halkın büyük bir kısmı yoksul. Türkiye KAMU-SEN, ?çalışan tek kişinin yoksulluk sınırının Temmuz'da bin 400 TL' olarak hesaplandığını bildirdi. Yapılan yazılı açıklamada, konfederasyonun yoksulluk sınırı araştırmasına göre;

Temmuz ayında bir ailenin haberleşme, kira ve ulaşım harcamalarının arttığı, gıda ve giyim harcamalarının ise azaldığı belirtildi. Araştırmaya göre, ?bir ailenin açlık sınırı bin 69 TL 5 Kr, yoksulluk sınırı ise 2 bin 803 TL. Buna göre, çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı bin 400 TL' olarak hesaplandı.

Temmuz ayında, 4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcamasının 608 TL, ortalama kira giderlerinin 466 TL olduğu belirlenen araştırmada, ailenin kira ve gıda harcamalarının bin 74 TL'ye ulaştığı, bin 321 TL olan ortalama memur maaşından bu harcamalar düşüldüğünde geriye sadece 246 TL kaldığı bildirildi.

Acı ama gerçek sonuçlara göre; memurlar, maaşlarından arta kalan 246 TL ile sağlık, eğitim, haberleşme, giyim, ulaşım gibi zorunlu ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. En düşük dereceli sendika üyesi bir memur maaşının bin 23 TL olduğu düşünüldüğünde, kamu hizmetini yürüten memurun açlık sınırının altında kaldığı, gıda ve kira harcamalarını dahi karşılayamadığı görülüyor.

Hayat şartlarının zorluğu ve pahalılık nedeniyle memurlar, büyük şehirlerde görev yapmak istemiyor. Bu da büyük şehirlerde kamu görevlisi sayısının yetersiz kalmasına ve hizmeti aksatıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.