Ülkemizde birçok sorun yıllardır çözülemiyor… Her ne kadar etraf güllük-gülistanlık gibi gösterilse de hiç de öyle değil. Özellikle de eğitim ve sağlık sistemi başta geliyor. Bu ülke insanı yıllardır ne çektiyse cehalet ve eğitimsizlikten çekti. Ama bir türlü de çare bulunamadı. Eğitim sistemi bu kadar sık değişen bir başka ülke var? 
Dünyanın belli başlı ülkelerine baktığımızda gördüğümüz manzara,eğitim sistemlerinin neredeyse 50, kiminde ise 100 yıldır değişmediği görülüyor… Değişmeyen eğitim müfredatı değil… Çünkü dünyanın gelişen olaylarına göre onu değiştirmek zorundasınız… Ve de değiştiriyorlar da… Şöyle bir geriye doğru bakarsak örneğin son 10 yılda sadece liseye giriş sistemi defalarca değişti? 
Bakın okullar açıldı… Önümüzdeki öğretim yılında lise girişlerinde hangi sistem uygulanacak belli değil… Sayın Milli Eğitim Bakanı da basın mensuplarına ‘Velileri korkutmayın’ diyor! SBS kalkacak, yerine 6 dersten sınav konulacak (mış)… Bu arada bu yapılacak sınavların, merkezi olarak yapılacağı da özellikle vurgulanıyor… Gerekçesi de, “Öğretmenlerin öğrencileri sübjektif değerlendirmesi engellenecekmiş…” 
Yani bir nevi eşitlik söz konusu!… Peki, tüm Türkiye’nin okullarında hemen herkese eşit bir eğitim verilebiliyor mu? Tüm okullarda öğrenciler aynı olanaklara sahip mi? Bütün bunlar biliniyor da… Yıllardır birçok okulda, ekonomik durumu iyi olan öğrenciler özel ders ve dershane destekleriyle sınavlara hazırlanırken… Bir kısım öğrenciler de kendi imkanlarıyla sınavlara hazırlanıyor… 
Diğer taraftan bazı okullarda dersler boş geçerken veya boş geçmese de konunun uzmanı olmayan kişilerce dersler tamamlanıyor… Sınavlarda eşitlik tabii ki her öğrencinin isteği… Ama sınavlar eşitler arasında yapılırsa bir anlam kazanır… Aksi durum mevcut olan eşitsizliği biraz daha artırır… Sınavı kazanamayan yoksul çocuklar, neden kendi kaderine terk ediliyor? 
Her yıl binlerce öğrenci herhangi bir okula yerleşemiyor…  Peki bu bu çocukları ne gibi sonuçlar bekliyor hiç düşünme ihtiyacı duyanlar var mı? Özellikle de sorumlular… Hemen tüm okullar ya meslek lisesi ya da imam hatip lisesi haline dönüştü…
Parası olan, yani ekonomik durumu iyi olanların çocukları memleketin en iyi okullarında okuyup toplumun kaymak tabakası olan meslekleri seçecek… Ekonomik durumu iyi olmayanlar ise kaderlerine boyun eğecek… Bu çocukların kaderi ne yazık ki ailelerinin yaşadığı yoksulluk… Bu ailelerin suçu ise gelir düzeyinin dengesizliği… Bu adalet ise, olmasın böyle adalet…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.