Geçen dönemde de yaşanmıştı. Şimdi yine bir başkanın aşk söylentileri ortalıkta geziniyor. Duyumlar çok fena. Adam seçileli henüz birkaç ay oldu. Sanırım evveliyatı var ki; başkanla müdire hanımın birer gün arayla kaybolmaları sanki söylentileri doğruluyor gibi...
Hanımefendi, bayram-seyran olmamasına rağmen seyahate çıkıyor, başkan bey de birgün sonra peşinden seğirtiyor... Başkan bir de uyanık ya başka bir şehirden gidiyor müdire hanımın peşine. 29 Mart öncesi halkına büyük umutlar vaad eden ve gülücükler saçan adam, koltuğa oturunca şaşırdı.
Başkanlık makamını Kaddafi'nin otağ çadırı zannedip, kendini padişah yerine koyan zatı muhterem üç günde mantarladı. Halbuki millet onun geleceğini çok parlak görüyor, herkes onun gelecekte çok daha iyi yerlere geleceğini konuşuyordu.
Beyinde uçkur hevesi, kalpte de kibir olduğu müddetçe bu başkandan bir halt olmayacağı ortada. Düşünün ki; adam koltuğa oturur oturmaz, bazı mahalleler bu ilçeden ayrılıp başka yere bağlanmak için dernek kurmaya başladı. Var mı ötesi...
Siyasetin ?s'sini, basının da ?b'sini bilmeyen bir bakkal çırağını kendine danışman yapan başkanın dünyadan bihaber olduğu da aşikar. Bu danışmanın nerelere nasıl parmak çalıp, ne vaadlerde bulunduğunu acaba başkan bey biliyor mu?.. Sanmıyorum.
Bilmesi mümkün değil. Çünkü başkan bey, çadırında ?ne oldum' delisi olmuş vaziyette. Belki yarın, belki yarından da yakın ilçede başkanın bombası patlar. Benden söylemesi. Hem ne bomba ki...
Yolsuzluktan görevden alınan bir başkanın beldesinde çevirdikleri arazi bile başkanı kurtaramaz. Hele hele kardeşi ki ?Terör kitaplarının başkahramı' o hiç kurtaramaz. Yaptıkları ve yapmayı şu an planladıkları inşaatlar hiç... Onun için avarel danışman ve uçkur sevdasına kurban olmayın, sayın başkan..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.