Yapılan bir araştırmaya göre; Avrupa'nın en çok maaş alan milletvekilleri bizimkilermiş. Nedense tüm çarpıklıklarda Avrupa rekorları bizde? Yasaları çarpık uygulamalarda, akaryakıt fiyatlarında, halkın tüketim ürünlerinden alınan vergilerde, Avrupa rekorlarımızın yanında bir de milletvekillerimizin gelirleri konusunda da Avrupa rekoru bizdeymiş!
Çilekeş emekliler, yıllardır kaybolan haklarını geri alabilmek için çırpınıp duruyor. İlerlemiş yaşlarına rağmen, hak aramak için koşturuyor. Bunun sununda maaşında fark yerine tabii ki havasını alıyor. Seçimler öncesi verilen tüm sözler seçim geçtiğinde unutuluyor. Emeklilerin ?intibak' beklentileri en yetkililerin ifadesiyle ?bir başka bahara' kalıyor.
Bakalım yılbaşında intibak farklarının ödeneceği söyleniyor. Kim ne alacak, kim ne verecek? Göreceğiz? Vatandaşın hakları için parmak kaldırmayan parlamenterlerimiz, kendi çıkarları söz konusu olduğu zaman maşallah, ?Ben daha fazlasını istemem benim maaşım yeterli' diyemiyor. Diyorum ki, biz Avrupa ülkelerinden daha mı zenginiz ki, milletvekillerimiz onların milletvekillerinden iki katı maaş almayı içine sindiriyor.
Bunun yanında parlamenterlerimizin maiyetlerinde çalışanlara da 13-15 bin lira arasında maaş veriliyor. Buna iletişim giderleri ile sağlık ve yurtdışı harcırahları dahil değil. Tabii milletvekillerimiz bunun için kılıf bulmuşlar? ? Efendim harcamalarımız çok, seçmenlerimiz geliyor maaşımız bize yetmiyor' diyorlar.
Yok enflasyon düşmüş, yok ekonomik olarak kalkınıyormuşuz? Geçin bunları. Vatandaş cebine girenle çıkanı karşılaştırıyor. Açlık sınırı devletin en güvenilir kurumlarının verilerine göre asgari ücreti 3-4 defa katlamış durumda. Ve bu durumda ?asgari ücretten vergi alınmasın' tartışılıyor. Alsan ne olur, alamasan ne olur?
Fakirlik almış yürümüş. Halk hangi market ucuzluk yapacak diye bekliyor. Oradan alışveriş yapabiliyor. Emekliler ise pazarın dağılım saatlerini kollayıp pazarcılar belki sattığı ürünü biraz ucuzlatır, döktükleri malları toplarız diye bekliyor. Bunlar hiç hoş olmasa da halkın büyük bölümünün durumu maalesef böyle. Zengin daha da zengin oldu?
Birtakım vatandaş da umudunu at yarışı ve şans oyunlarına bağlamış. Çalışmadan kazanma beklentileri bir toplumu nereye kadar götürür. Yine yılbaşı geliyor. Milyonlarca vatandaş zengin olma hayali peşinde bilet kuyruğuna girecek.
Medya da, bu beklentileri iyice körükleyip, çıkacak ikramiyede büyük ikramiye alacak talihlinin para görüntülerini yayınlayacak. Kazanılan bu paralarla neler yapılabileceği ekranlara taşınacak. Artık yeter. Bu millet yıllardır umutla, hayalle yaşadı ve yaşamakta. Artık insan gibi yaşamayı hayal etmiyor mu?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.