Sadece Ümraniye ve Şile'nin değişmediği 29 Mart seçimlerinin ardından yeni belediye başkanları koltuklarına oturdu. Kartal ve Maltepe'de ?sol' başa geldi. Ataşehir'i ?sol' aldı. Çekmeköy'den Sancaktepe'ye yeni ilçeler Ak Parti ile ?yola devam' dedi. Üsküdar, Beykoz, Sultanbeyli, Tuzla ve Pendik gibi ilçelerde ise sadece başkanlar değişti.
Öncelikle; ?Kent Konseyleri' gibi sivil toplum ve halkın yerel yönetimlere direkt katılımını sağlayan birimler ?faal' duruma getirilmeli. Rutin-klasik belediyecilik hizmetlerinde şeffaflık önemli. Halk ve esnafla barışık bir yönetim şekli sergilenmeli. Vatandaşın işi, bürokrasi engelinden kurtarılmalı.
Kaçak yapılaşma gibi İstanbul'un baş belası bir soruna asla ve asla göz yumulmamalı... Meclis toplantılarına halkın katılımı teşvik edilmeli. Kapalı kapılar arkasında iş çevrilmemeli. Muallakta kalan meseleler için ?referandum'la halkın görüşüne başvurulmalı.
Milletin düğünü, cenazesi, zor günü, sıkıntısı, derdi ve tasası için belediyeler anında el atmalı. Fakir-fukara yardımları daha adaletli ve daha düzenli olmalı. Gösteriş ve reklam için hiç kimse rencide edilmemeli... Ve gelelim en önemli mevzuya; milletin parasına çok iyi sahip çıkılmalı. ?Yandaş' zengin etme mantığının eninde sonunda cezasını bulacağı unutulmamalı.
İhaleler iyi duyrulmalı, kapılar herkese açık olmalı. Lüks makam araçlarından, gereksiz tüm giderlere kadar aşırı harcamalar derhal kesilmeli. Sırça köşk makamlarda değil, sokakta milletle yüzyüze olunmalı. Uzun lafın kısası hergün, yarın seçimmiş gibi hareket edilmeli...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72