Yerel seçimde
belirsizlik rüzgarı!
Ufukta yerel seçim göründü. Önümüzdeki Kurban Bayramı ile birlikte siyasi arena iyice renklenir. Şimdilik birkaç aday adayı ortalıkta geziniyor, gerisi ise takipte. CHP'den AKP'ye, MHP'den Saadet Partisi'ne kadar birçok partide, aday adaylığı için karar veremeyenlerin sayısı çoğunlukta. Başkan ve meclis üyeliğine niyetlenenler, siyasi ortamı dikizlemeye devam ediyor.
Öyle ya; rüzgar nasıl esecek, parti yönetimleri nasıl karar verecek ve de en önemlisi sandık sonuçları nasıl çıkacak? Tüm bu cevapsız sorular, adaylığa niyetlenenler arasında müthiş bir kararsızlar listesi oluşturuyor. Başkan adaylıklarının yanı sıra belediye meclis üyelikleri için de kararsızlar çoğunlukta. Ama dediğim gibi; önümüzdeki günlerde yani yılbaşına doğru listeler de aday adaylıkları da belli olur.
Sonrasında ise kesin adaylık için yarış başlar. Daha sonra adaylar belli olur, listeler yapılır ve sandık ortaya konulur, millet konuşur. Yerel seçim için öne sürülen tahmini sonuçlara bakacak olursak; seçimin sürprizlere gebe olabileceğini görüyoruz. İktidar partisinin son aylarda ekonomik krizle başlayan gerileme sürecinden bir an evvel çıkmasında fayda var.
Ana muhalefet ise gerçekten halka inmeli ve kendi içindeki kavgaları bitirmeli ki istediği sonucu alabilsin. Bu durumda iki favori partinin de kendince sorunları bitmek, tükenmek bilmiyor. Üçüncü bir alternatif de olmadığına göre; aslında değişen fazla birşey olmayacak. Yine de son üç ayda işin rengi belli olacak gibi gözüküyor. Partilerin il ve ilçe bazındaki hareketleri ise şimdilik oldukça düşük performansta...
Bu arada seçim fırsatçıları erken işbaşı yaptı bile. Seçime yönelik yayınlardan tutun, sivil toplum kuruluşu geçinen derneklere ve arabulucu bezirganlara kadar birçok seçim yatırımcısı kolları sıvamış, ellerini ovuşturuyor. Siyasi parti yönetici ve adayları bunlara prim vermeyip, iyi bir ayıklama yapmalıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.