Türkiye, 1990 yılından sonra siyasi, ekonomik ve kültürel alanda birçok kriz yaşadı. Bunalımlara sürüklendi. Bunalımlar sırasında Türkiye’de gelişme ve modernleşme adı altında birçok çalışma başladı. Özellikle, İstanbul’da lüks bina yapmak moda haline geldi. Sonuç: İstanbul, adeta yağmalandı... Birçok art niyetli insan, tamamen rant elde edebilmek için ‘yasadışı işler’ yaptı. 
‘Site’ler adı altında yapılan binalar ekmek-peynir gibi satıldı. Hala da satılmakta… Bu satışlarda birçok müteahhit köşeyi döndü. Buralara iskan izni alırken, gerekli yerlerdeki gerekli kişilere büyük çapta menfaat sağlandı... O kişiler de köşeyi döndü... 1999 yılındaki büyük deprem her ne kadar bir felaket olduysa da bazı kişi ve kuruluşlar için bulunmaz bir ‘nimet’ oldu...  
Bir süre sonra devlet arazileri, arsa ve emlak mafyasının eline düştü. Devlet arazileri yok pahasına İstanbul’a gelenlere satıldı. Mevcut yerel belediyelerin de göz yummasıyla bu vatandaşların gecekondu, apartmankondu yapmasına müsaade edildi. Ve bu yerlere, su, elektrik, doğalgaz, telefon bağlandı. 
Bu arada, bazı kişi ve kuruluşlar kasalarını daha fazla doldurmak amacıyla adeta bir soygun tezgahı açtı. ‘Depreme dayanıklı evler, villalar yapıyoruz’ bahanesiyle ormanlık alanları, SİT alanlarını talan etti. Şimdi de gecekondu parasına, taksitle toplu konutlar satılıyor! Bu duruma tüm resmi kuruluşlar, müsaade etti, göz yumdu. Bu kadar ucuz fiyata satılan bu evler ne derece güvenli?  
Şimdi, diyeceksiniz ki 1990 öncesi, etraf güllük gülistanlık mıydı?... Hayır, asla... Bu tarihten önce de bu kaçak binalar yapıldı. Kimse de ‘dur’ diyemedi. Bu ülkenin en azından 500 milyar doları çalındı! Tutuklanan hortumcular göstermelik davalarla serbest kaldı! Ne oldu? Vatandaştan çaldıkları yanlarına kâr kaldı. 
Yakında tamamen unutulacak… Bundan öncekilerde olduğu gibi… Arı kovanlarına çomak sokulanlar yeni iddialarla meşgul… Kimse devletten büyük değil... Devlet, emniyet güçleri ve yargı, görevlerini layıkıyla yaptığı sürece tüm bu olumsuzlukların üstesinden gelinir. Bu böyle biline. Eğer böyle olduğu takdirde görülecek ki, suç ve suçlular da azalacak…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72