İnsanlar zaman zaman yeni kararlar almak ya da aldıkları yeni kararları uygulamaya koymak için belli tarihlere ihtiyaç duyarlar. Örneğin diyete başlayacak birinin, genelde Pazartesi gününü beklemesi gibi...
***
Yılbaşı da hayata karşı beklentilerimizi, yaşam doyumumuzu yeniden değerlendirmek, hayata karşı bakış açımızı yeniden gözden geçirmek için iyi bir fırsat olmakta. Oysa bu tür sorgulamalar için yılbaşını beklemek gereksizdir.
***
Ancak yılbaşı, insanlara bu tür sorgulamaları hatırlatması yönünden yarar sağlamakta.Yılbaşında hayatımıza bir an için dışarıdan bakma fırsatını yakalarız. ?Geçen yıl neredeydim?', ?Nereye gitmek istiyorum ve şu an istediğim yerde miyim?' sorularıyla geçen yılın muhasebesi yaparız.
***
Yeni yılla birlikte insanlar hayata yeni bir başlangıç yapmak ister. Yeni umutlar, yeni beklentiler, yeni hedefler belirlemeye başlar. Bu beklentilerin ulaşılamaz olması kişileri hayal kırıklığına uğratabilir. Yeni yıldan soyut ve belirsiz şeyler beklemektense, somut beklentiler üzerine yoğunlaşılması doğru olacaktır?
***
Yeni yılda herkesin olmasını istediği güzel şeyleri şöyle bir özetlersek bakın neler isteriz?
-Kötülüklerin son bulacağı bir dünya- İnsan ve hayvan haklarının ve hukukunun korunacağı bir dünya- Doğal afetlerin zararlarından etkilenmeyeceğimiz bir dünya -Savaşların yaşanmadığı ve son bulduğu bir dünya -Zalimlerin neslinin tükendiği bir dünya- Cahillerin neslinin tükendiği bir dünya- Açlığın yerini bolluğun ve bereketin yer aldığı bir dünya-Tembelliğin ve miskinliğin yerini çalışkanlığın ve üretkenliğin yer aldığı bir dünya -Bölücü, yıkıcı ve yakıcı düşüncenin yerini birleştirici ve yapıcı varlığın üstün ve etkin olduğu bir dünya- Kinin, hasetin ve nefretin yerini sevginin barışın aldığı ve hâkim olduğu bir dünya- Din tacirlerinin iflas ettiği hatta nesillerinin tükendiği bir dünya- Bizleri yöneten ve yönetmeye talip olacak olan tüm siyasilerimize zihin açıklığı...  
***
Çok şey mi istedik acaba? Değil canım? Bunlar haklı istekler?  Her yeni yıl, yeni tazelenen umutların, çoğalan sevgilerin habercisidir. 2011 yılı sonu itibari ile ülkemizin sosyal, siyasal ve ekonomik açıdan pek de iyi geçmediği bir gerçektir. Bu nedenle gelecek yılda daha başarılı bir yıl dilemek ve 2012'nin ilk ışıkları ile birlikte yeni bir anlayış, yeni bir bakış açısı ile hem sorunlarımızın üstesinden gelmek, hem de kendimize yeni ufuklar, yeni hedefler belirlemeniz dilek, muhabbet ve beklentileriyle istesek de istemesek de yine yeni bir yıla giriyoruz.
Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada mutlu yıllar.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72