Televizyonlarda bolca yarışma programı izliyoruz. Bunların çoğunda bilgiden ziyade hediye kapma yarışı sergileniyor… Cehalet bir yana laubalilik de cabası. Malum, vatandaşın ekonomik durumu ortada. Önüne gelen yarışma programına çıkıyor. En ciddi bilgi yarışmasında bile okumuş cahiller insanı çileden çıkarıyor. 
Bir de ana kanallar dışındaki kanallarda yayınlanan yarışma programları var. Telefon numarası vererek vatandaştan cevap bekliyorlar… Kolay yoldan para kazanma heyecanı ile telefona sarılan vatandaşlar ise saatlerce telefonlarda bekletiliyor, çeşitli oyunlarla tekrar aramaları sağlanıyor ve kimi vaatler sunulup tutulmuyor. 
Asıl şoku ise vatandaşlar telefon faturaları gelince yaşıyor. Yarışma programlarının mağdurları tahmin edilen rakamların çok üzerinde. Günün farklı saatlerinde yayınlanan yarışma programları çok basit sorularla seyirciyi ekran başına çekiyor ve kolay yoldan para kazanacağına inandırılan seyirciler telefon etmeye teşvik ediliyor. 
Asıl şikayetler ise bundan sonra başlıyor. Telefona sarılan seyirciler büyük ekonomik kayıplar yaşıyor. Nasıl mı?Yarışmada verilen soruyu yanıtlamanın heyecanı ile telefona sarılan seyirciler, saatlerce telefonda bekletiliyor. Dakikalarca telefonda bekletilen katılımcılar asıl şoku telefon faturasını görünce yaşıyor. 
Çok basit sorularla seyirci adeta kandırılıyor. Ve beklenen cevap için 1 saat gibi uzun bir süre bekleniyor. Ama nedense sadece 3-5 kişi yayına katılıyor. Diğer bir mağduriyet nedeni ise doğru yanıt kabul edilmiyor olması.  Bu programlara RTÜK’ün el atması gerekiyor…
İzleyenlerin yapacağı şeyse aramayın bakın o zaman kendilerine nasıl çekidüzen verecekler… Suç arayanda ... Sen para vermeye hevesli olduktan sonra… Bu devirde hala anlayamadıysanız bunların boş hayaller olduğunu, diyecek bir şey yok maalesef!! Malum hemen her konuda olduğu gibi bu konuda da yasalar zayıf olunca vatandaş sahipsiz kalıyor ve ortalıkta dolandırıcılar kol gezmeye başlıyor.  
Nedir o kanallarda telefon, tencere, bal, zayıflatma aletleri vs. Kanallar adeta 2. el mal satan bitpazarları gibi… İlgililer ne yapıyor bu konuda? HİÇ !!! Halkımız da anlasın artık tüm bunları… Sadece halkın örf ve adetleriyle ilgilenmek, bazı şeyleri yasaklamakla olmuyor… RTÜK, bu vatandaşı kandıran programlara en kısa zamanda el atmalı. 
Bunların hepsine en ağır cezayı kesip, bir düzene oturtması gerekiyor. Bu tarz sömürüye izin vermeyin! En azından bir kanaldan bu tip yayınlarda neler yapıldığına dair halkı uyarın.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.