İstanbul; şehir içi ulaşımdan çevre ve altyapısına, tarihi yapısından kültürel varlıklarına kadar her alanda AB'ye uyumlu bir kent hale getirilecekmiş. Şehrin dört bir yanına raylı ulaşım sistemi örülecek, yeni yollar, kavşaklar, bağlantı ve tüneller ile 3. bir köprü yapılacakmış.

Tüm bunlar ?Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında olacak ve ?Gecekondu-İmar' gibi sorunlara hiç takılmayacakmış... Çok merak ediyor insan. Tüm bunlar nasıl ?olacak' diye? Daha doğrusu ?olmayacak' diye. Düşünün; gün gelecek ?minibüs' bile kalkacakmış.

İki tane kıçı kırık yarım otobüs hattına bile çeki düzen vermesini beceremeyen bir sistem, nasıl olacak da başa bela ?minibüs' kültürünü yok etmeyi başaracak? Tüm bu işlerin, otopark değnekçileri ile karıştırılmaması gerektiğini Kadir Topbaş'a hatırlatmakta fayda var.

Ümraniye Çakmak'ta; TEM yolu üzerinden geçen bir köprü yapıldı. Hatboyu Caddesi'nin devamında başlayan köprü, yıllarca iki gecekondunun dibinde kala kaldı, sonrasında ise ikiyüz metre ilerideki gecekondulara takılıp kaldı. Köprü bitti ama biz de bittik...

Dudullu Tüneli'nin, kamulaştırma işine nasıl takıldığını, yıllarca nasıl yapılamadığını ve milletin çektiği işkenceyi ne tez unuttuk.. Yıllar bitiyor, yollar bitmiyor İstanbul'da. Tepeüstü Köprülü Kavşak Projesi yıllardır neyi bekliyor dersiniz?..

Metronun gelmesini değil herhalde. Bütün yollar, zamanında engellenmeyen yanlış yapılaşma yüzünden içinden çıkılmaz hale getirilmiş. Büyükşehir ve tüm yetkililer bunu bile bile neden ?onu yapacağız, bunu edeceğiz' naraları atıyor. Anlamak mümkün değil.

İşin doğrusunu söylemek gerekirse; tüm bu söylenenleri yapabilmek ve İstanbul gibi kentte bu denli geniş at oynatabilmek her babayiğidin harcı değil.

Öyle radikal dönüşümler ki bunlar. Toprak sahibinin olmadığı, balıkların cirit attığı boğaz sularına tüp geçit yerleştirmeye benzemez. Kaldı ki bu proje bile

Üsküdar'ı resmen mahvetti...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72