2010 Avrupa Kültür Başkenti; İstanbul? Mevsim yaz? Tarih: 8 Haziran? Aylardan Haziran? Yer: Kadıköy Hasanpaşa? 3 gün Allah'ın bereketi yağmur durmadan yağıyor? Ne güzel rahmet? Ekinlere yararlı... Kirli havayı temizliyor? Havadaki mikropları arındırıyor? Burası güzel...

Tam da, ?mutlu bir şekilde yağmurun tadını çıkarmalıyız' derken? Yağmur İstanbul'da felaket getiriyor? Anadolu yakasının en mutena yerlerinden Ataşehir, yağmura bir de ?kurban' veriyor! Rögar kapakları patlıyor. Sokak ve caddeler sular altında kalıyor.

Cadde ve sokaklar üzerinde oluşan su birikintileri nedeniyle trafikte uzun kuyruklar oluştu... Tıkanan kanallar yüzünden evlerin alt kat ve bodrumlarını sular bastı. Daha da beteri, Kadıköy'ün bir türlü ıslah edilmeyen Kurbağalıdere'si dayanamayıp ?pes' dedi ve taştı?

Salı Pazarı'na mal getiren kamyonlar sular içinde kaldı? En acı olanı da; erkenden görevi başına gelen Ataşehir Belediyesi'nin bir işçisinin dereye düşüp boğulması oldu? İnsanlarımız ölümlere o kadar alıştı ki? Fenerbahçe açıklarında yetkililer! kepçeyle ölenin cesedini bekledi? Ve bulamadı...

Metrobüs ve diğer bazı şehiriçi otobüsler çalışmadı. Şimdi neden sayın ilgili ve yetkili kişilerimiz çıkıp da ahkam keserler? Hiç utanmadan, sıkılmadan? Nerede kontrol, denetleme? İnsan ölünce mi akıllar başa geliyor?

Yıllardır bu Kurbağalıdere ıslah edilmeyi bekler? Rögar kapakları tıkalı? Dereler ıslah edilmiyor? Yağmurda okulların tatil edildiği de ilk defa görülüyor. Yetkililer utanıp istifa edecekleri yerde, ?acaba bugün de tatil edelim mi'nin tartışmasını yapıyor?

Bahsettiğim sadece Kadıköy? Entel-dantellerin yaşadığı tarihi ilçe. Tuzla, Pendik, Ümraniye, Üsküdar, Ataşehir vs? Buraları anlatmaya sayfa yetmez. Per perişanlar?

Zaten vatandaş krizde ve boğulmuş vaziyette. Bir de bu afetler çarpınca seyreyleyin acı ve üzüntüyü. En kısa zamanda radikal önlemler alınmazsa depreme gerek kalmadan İstanbul çökecek. Yeter artık, vatandaş bu eziyeti hak etmiyor?

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner72