Bildiğiniz gibi emekli milletvekillerinin maaşlarına zam teklifi Sayın cumhurbaşkanından düzeltilmesi için geri döndü. Bir süre sonra da biraz kırpılarak tekrar gönderilerek emekli milletvekilleri mutlu sona ulaştı? Şimdii? Milletin vekili 8.040 TL. emekli maaşı alacak? 

***

Milletin aslı ne alıyor? 800 TL. İşte adaletin hassas terazisi? Helal olsun? Olsun, vekillerimiz sağ olsun, devletimiz de var olsun? Halen hem emekli aylığı, hem de milletvekili maaşı alan yüzlerce milletvekili var. Çifte maaş vekilin hakkı (!) analarının ak sütü gibi helal  olsun!.. Gözü olanın da gözü çıksın?

***

İki yıl görev yaptıktan sonra emekli olan ve halen milletvekilliği devam edenlerin maaşlarıyla birlikte aldıkları emekli aylığı  (Özel bir ayrıcalık) nedeniyle kesilemiyor. (Anayasa Md. 86/2, 5335 Sayılı Kanun Md. 30) Ama bu arada milletin aslının, TC Emekli Sandığı'ndan hem emekli aylığı, hem de normal maaş alması hukuken mümkün değil.

***

Oysa bilmeyenlerimiz vardır; Anayasamızın ?Kanun Önünde Eşitlik' başlıklı 10. maddesinde  ?Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz' denir? Denir de? Milletin vekili 2 yılda emekli olur? Milletin aslı 30 yılda emekli?

***

Görünüşe bakılırsa ekonomide, demokraside ve insan haklarında bir rekor kırmayı beklerken,  Avrupa ve Amerika'yı geride bırakacak  ?emekli maaşı rekoru' kırdık? Yine araştırmamıza göre Türkiye'de 2 yıl vekillik yaptıktan sonra aylık 8.040 TL.,  Almanya'da 67 yaşında emekli olan bir milletvekili 8 yıl vekillik yaptığında aylık 1.534  Euro (yaklaşık 3.500 TL.) alıyor. Fransa'da vekillerin ortalama aylık emekli maaşı 2.700 Euro. ABD'de yeni çıkarılan yasaya göre Kongre Üyeleri'nin aylık emeklilik maaşı ortalama 3.000 Dolar civarında.  

***

Türkiye'de milletvekilliği cazip bir meslek halinde? Halbuki, profesyonel bir meslek değil de gönüllülük esası ile yapılan bir ?vatani görev' haline gelse ve milletvekilleri iki yılda bir seçilse? Her ilden, o ilin en liyakat sahibi, değerli, konuşmasını, oturmasını, kalkmasını bilen, küfür, hakaret etmeyen kişisi milleti temsilen Meclis'e gelse ve sadece 81 vilayetten, 81 milletvekili seçilse? Bilemediniz 2'şerden (yedekli) 162 milletvekili seçilse? Yuvarlak rakam 200 olsa.. diyorum? Nedir o 550 milletvekili!

***

Milletvekili, yani milletimizin vekili olan, başka bir anlamda ?Milletimizin danışmanı' sayılan vekillerimiz  acaba beş kuruş almadan milletine hizmet edebilir mi?  Sanmıyorum? İnşallah 2012 yılı ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve bol kazanç getirir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.