Toplum olarak verdiğimiz sözler üzerinde fazla durmayız. Ya gerekten unuturuz, ya da unutmuş görünürüz. Hele de siyasilerimiz…Çok partili demokratik hayata geçtiğimiz yıllardan beri siyasilerimiz seçimler öncesinde mitinglerde, açık hava toplantılarında çok şey vaat ederler…  
Kendilerince ülke yararına olacağına inanılan sorunlar,’bir şeyler yapmalı’ şeklinde dile getirilir… Meydanların değişmez sloganlarından biri olan ‘bir şeyler yapmalı’, ne yazık ki bir şeyler yapılmadan veya yapılma imkânı bulunmadan aylarca, senelerce devam eder gider.
Yine siyasilerin seçim dönemlerinde çok sık yinelenen ve değişmez slogan haline gelen sözcükleri var. Eski siyasilerden beri bu vaatler tekrarlanır durur… Örneğin, ‘Köylülere renkli mazot’, ‘Yoksulluk tarihe gömülecek’, ‘Halk her şeyde söz ve karar sahibidir’ ve benzeri sloganlar da siyasilerin ağızlarında sakız edindikleri klasik sözcükler. 
Bu ve benzeri, halkın sorunlarına damardan giren taleplerini yansıtan sözcükler siyasiler için büyük bir kozdur. Ne yazık ki bu vaatler seçim sonrasında unutulur gider… Her ne hikmetse halkımız da hiçbir zaman bu vaatlerini gerçekleştirmeyen ve resmen hakla alay eden siyasilerden hesap sorma zahmetine katlanmaz.
Yeni bir seçim dönemi geldiğinde bunlara benzer sloganlar tekrar yinelenir. Tabii bu arada eskiler unutulur gider. Gazete haberlerinde olduğu gibi siyasilerin halka verdikleri sözler hafızalardan silinir.  Eski gazete arşivlerini şöyle bir karıştırsak bu tür siyasi vaatlerin yüzlercesine rastlarız…
4 ay sonra Mart 2014’te yerel seçimler var…Yine seçim dönemine girilecek. Halkı, meydanlarda gaza getirecek, onların duygularını kamçılayan sloganlar için bugünden hazırlıklar başlayacak, başladı bile. Ne var ki meydanlarda toplanan vatandaşlarca da destek bulacak yeni sloganlar, seçimin ardından yine unutulup gidecek. İnşallah mahcup oluruz…
Bu palavralar sadece siyasiler için geçerli değil, meslek kurum temsilcileri de aynı yolu izliyor. Üyelerinin aidatları ile yurt içi ve yurt dışı toplantılara katılan bu kişiler, buralarda edindikleri bilgileri kendilerine bu imkânı sağlayan üyelerine iletip bilgilendiriyorlar mı? Basında yer alan klasik sözlerin ötesinde bilgilendirme gibi sorunlarının olduğunu sanmıyoruz. Bu bakımdan ne yapılırsa yapılsın, yapılan yapıldığıyla kalıyor. Günü birlik vaatlere artık kanmayalım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.